Képviselőink

Dr. Lukács László

Dr. Lukács László György tősgyökeres karcagi jogász család sarja, a hagyományokat folytatva maga is ügyvédként dolgozik.

Már ügyvédjelöltként is kiérdemelte a Magyar Ügyvédi Kamara kitüntető elismerését. Egyetemi évei alatt tagja volt az Ifjú Közgazdászok Közhasznú Szervezetének is, melynek keretében kis- és középvállalkozások számára szervezett tréningeket. Szakmai tapasztalatát 2010-től a Jobbik karcagi önkormányzati képviselőjeként, a Jogi és Ügyrendi, valamint a Közbeszerzési Bíráló és Döntő Bizottság tagjaként kamatoztatja a nemzet szolgálatában.

Jobbikos javaslatra hozták létre a termelői piacot is a városban. Részt vesz a Jobbik Ifjúságpolitikai, illetve Jogi Kabinetjének szakmai munkájában, emellett helyi online televíziót működtet Karcagon a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében.

Képviselőként is küzd a munkahelyteremtésért és a közbiztonság javításáért.

Képek

Videók

Életrajz

1983-ban születtem Karcagon. Itt is nevelkedtem, alapfokú tanulmányaimat és a középiskolát is Karcagon végeztem. Édesanyám, Dr. Séllei Ilona, édesapám pedig Dr. Lukács Szilveszter, mindketten jogászok. Egy fiú testvérem van, ő sebész orvos és jelenleg az Egyesült Királyságban dolgozik. Nagyszüleim konzervatív gondolkodású értelmiségiek, hivatalnokok, és tanár emberek.

Középiskolába a karcagi Gábor Áron Gimnáziumba jártam emelt angol tagozatra. Személyes szerencsémnek és egyben életem egyik fordulópontjának tartom, hogy az Egyesült Államokbeli Virginiában élhettem, mint 4. - es végzős gimnazista, ahonnan amerikai érettségivel tértem haza, melyet az itthoni magyar érettségi követett. Azért tartom ezen egy évet fordulópontnak életemben, mert bár előtte is aktívan érdekeltek a helyi közügyek, valójában ettől az évtől kezdve fordultam a politika, a közélet felé, és ezen elhatározásomból felvételiztem az ELTE Állam –és Jogtudományi Karára is. Az egyetem alatt számos olyan csoportnak voltam tagja, amely részletesebben foglalkozott az angol nyelvű joggal, nemzetközi politikával, sőt gyakran vettem fel politológiai jellegű tantárgyakat. Mindig is fontosnak tartottam a megszerzett angol nyelvű tudásom további megőrzését és szakmai irányú fejlesztését, így az Egyetem alatt számos angol nyelvű kurzust is hallgattam.

Az Egyetem másodévétől tagja voltam az Ifjú Közgazdászok Közhasznú Szervezetének, amely keretében számos előadás és tréning szervezésében részt vettem kis- és középvállalkozások részére.
Szakmai gyakorlatomat a Budapesti Rendőr -főkapitányság Jogi és Koordinációs Osztályán töltöttem.

Az Egyetemet 2008-ban végeztem el jogász szakon „cum laude” minősítéssel, és rögtön annak elvégzése után munkába is álltam szülővárosomban, mint ügyvédjelölt.

2009-től egy kisebb megszakítással, mint ügyvédjelölt a Karcagi Ügyvédi Irodákban dolgoztam ahol a peres képviselet mellett az elektronikus cégeljárással foglalkoztam. 2011-ben az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny I. helyezettje lettem, miután egyöntetűen megnyertem az országos versenyt megelőző területi versenyeket.

2014-ben tettem jogi szakvizsgát, melyet követően ügyvédként dolgoztam tovább kollégáim körében.  Jelöltként és ügyvédként is jellemzően büntető, cégjogi és sajtó és személyiség jogi peres ügyekkel foglalkoztam.

2010-től Karcag Város Önkormányzatának jobbikos tagjaként települési képviselőként a Jogi és Ügyrendi valamint a Közbeszerzési Bizottságban dolgoztam. 2014. tavaszán az országgyűlési választásokon Jász-Nagykun-Szolnok megye 03 választókörzetének jobbikos képviselő-jelöltje voltam.

Szabadidőmben gyakran olvasok eredeti forrásból, idegen nyelven nemzetközi politikával foglalkozó lapokat, gyakran főzők és hobbi kertész vagyok. Nős vagyok, gyermekeim még nincsenek. 1990 óta tagja vagyok a 176. Nagykun Cserkészcsapatnak, amely azonban már egy évtizede nem működik, de szeretettel gondolok vissza az ott eltöltött évekre és hasznosítom az ott kapott konzervatív és vallásos nevelést. Büszkén vallom magam kunnak és mindig büszke voltam szülőföldemre és városomra, ahová bármilyen messzire is vitt a tudásvágy és a kötelesség mindig hazatértem.

Javasolt hírek

Orbán Viktor az, akinek 8 éve minden felhatalmazása megvolt, hogy megmentse a magyar közfinanszírozott egészségügyet és

Országos elnökség

Képviselőink