Képviselőink

Dr. Kepli Lajos

Hitvallásom:

"Ha kérhetnék az Istentől magam számára valami szépet és nagyot, azt kérném, hogy adjon nekem is egy egyszerű kicsi házat, négy szobával, vadszőlős tornáccal, öreg körtefával. Mohos legyen a teteje, s olyan kicsi legyen, hogy ne férjen el benne izgalom, perpatvar, békétlenség. Csak én s az, akit szeretek..."

(Wass Albert)

Képek

Videók

Kedvenc könyvek

Életrajz

Szekszárdon született 1978-ban, iskoláit Dunaújvárosban, Veszprémben és Pécsen végezte. Szülei munkásemberek, édesapja kőművesként kereste a család kenyerét nyugdíjazásáig, édesanyja egy összeszerelő üzemben dolgozik. Gyermekkorát Németkéren és Dunaújvárosban töltötte, általános és középiskolai tanulmányait is itt végezte.

Okleveles környezetmérnöki diplomát szerzett a Veszprémi Egyetemen, mellyel előbb alkalmazottként, majd önálló vállalkozóként dolgozott. A környezetvédelem széles területét átfogó ismereteit több mint száz vállalkozásnál szerezte, melyekkel szerződéses kapcsolatban állt munkája során. Figyelme egyre inkább a közigazgatási eljárások és a jogi problémák felé fordult. Jelentkezett a Pécsi Tudományegyetem Jogász szakára, ahol jelenleg záróvizsgáit teszi le. Szakdolgozatát a környezeti bűncselekmények témakörében írta meg.

Politikával az ezredforduló környékén kezdett foglalkozni. 2003-ban találkozott az akkor még párttá alakulás előtt álló Jobbik Magyarországért Mozgalommal, melynek még abban az évben tagja lett. A Jobbik jelenti számára a megalkuvás nélküli nemzeti érdekérvényesítést, benne látja a lehetőséget az ország jövőjének alakítására, jobbítására. Pártpolitikusként is főként a szakmai vonalat igyekszik megjeleníteni, bár többféle tisztséget (alapszervezeti elnök, megyei elnök) is betöltött az elmúlt közel tíz évben. A kezdetek óta vezeti a párt környezetvédelmi szakmai kabinetét, több választási program írásában is részt vett.

2010-ben országos listáról választották országgyűlési képviselővé. Frakciójában környezetvédelmi, vízgazdálkodási, energiapolitikai kérdésekkel foglalkozik elsősorban. Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának tagja, az ellenőrző albizottság elnökeként a környezetvédelemmel, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos törvények végrehajtását, hatékonyságát vizsgálja.

Országos elnökség

Képviselőink

• országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke
  • Dr. Staudt Gábor