Képviselőink

Z. Kárpát Dániel

Z. Kárpát Dániel
a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes, a Fogyasztóvédelmi albizottság elnöke, a Gazdasági bizottság alelnöke

Vagyonnyilatkozatok

2018. 01.

Vagyonnyilatkozatok

2017. 01.

Vagyonnyilatkozatok

2016. 01.

Vagyonnyilatkozatok

2015. 01.

Képek

Videók

Életrajz

Budapesten születtem, 1979. június 1-én. Lakótelepi környezetben nőttem fel, majd Csillaghegyre költöztem, ahol már 16 éve élek. A közélettel a ’90-es évek közepén kezdtem érdemben foglalkozni, a generációmra jellemző hittel, csodavárással. Rövid idő alatt kiábrándultam a jelenleg is az ország házában ülő elitből és szervezeteikből, és már középiskolás koromban csatlakoztam a Magyar Igazság és Élet Pártjához, melynek később óbudai ifjúsági tagozatát is vezettem. Ebben az időszakban jelentek meg első cikkeim, publikációim is. Közgazdasági végzettségem ellenére mindig is erős volt bennem a humán véna, hiszen nem a számok világában, hanem az emberek között élek. Írásaim egyre szélesebb körben váltak ismertté, ezért megalapítottam a Kárpátia Műhelyt, ahol más tehetségek felkarolása mellett rengeteg fontos, adott esetben a jelenlegi határainkon átívelő tevékenységet is ellátunk. Könyvgyűjtéseket rendeztünk az elszakított országrészeken élő gyermekek számára, gyűjteni kezdtük a kulturális értékeket, régi magyar nyelvű kéziratokat mentettünk meg, melyek ma már könyvsorozat formájában is elérhetők.

Több személyes jellegű, negatív élményt követően úgy éreztem, hogy ifjú korom ellenére mélyebben be kell kapcsolódnom a közéletbe. 2001-ben adtam ki önerőből a Karpatia c. havilapot, mely önállóan indult, alig pár tucat példánnyal, mára viszont tízezres olvasottságú fórum, mely közkedvelt a hazájukat féltő, tenni akaró olvasók körében. A Kárpátia Műhelyen belül egymást érik kezdeményezéseink, legyen szó a Böjte Csaba által Erdélyben nevelt árvák támogatásáról, az árvíz-sújtotta térségek megsegítéséről vagy pedig ismeretlen, ámde kivételes tehetségű szerzők népszerűsítéséről. Az ezredfordulót követően kaptam az első, önálló előadások, estek megtartására vonatkozó felkéréseket is, melyeknek azóta is szívesen teszek eleget: az ország mintegy kétszáz pontján tartottam fórumot, mindig kiemelve a környezeti élettér megmentése és a népességfogyás visszafordításának fontosságát. Tapasztalataim és szakértői munkáim nyomán eddig hat sikeres könyvem jelent meg, melyek könnyű értelmezhetőségük mellett fenntartott szakmai színvonaluk okán sokaknak segítettek megérteni a világ mai körforgásának mozgatórugóit. Fő szakterületeim egyike a fogyasztóvédelem, több akciót kezdeményeztem az egészségtelen élelmiszerek és a nagyáruházak polcain található káros hatású árufajták kitiltásáért.

A Jobbik EU-kabinet elnökeként felelek az Európai Unióval kapcsolatos problémák elemzéséért is. Vallom: a csatlakoztatási folyamat rengeteg kárt okozott hazánk számára, ezért a csatlakozási feltételek javításának egyik élharcosa vagyok, számos munkám, kutatásom irányul arra, hogy Magyarország kevesebb kárt szenvedjen Brüsszelnek „köszönhetően”.

A Jobbik szakpolitikusaként, programírásának egyik felelőseként kiemelt célként kezelem az államadósság visszafizetésének átütemezését és az indokolatlan adósságok leírását, ugyanis csak ily módon lehet elég pénzt nyerni az egészségügy fenntartásához, a mezőgazdaság, a vidék magyarsága körülményeinek javításához, ezek pedig elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészséges magyar árukat vásárolhassunk a városban is, a mainál nem magasabb árakon. Országjáró ember lévén ismerem a vidék problémáit is, az ott élő gazdálkodókat pedig megpróbálom összekapcsolni a városi vásárlókkal – ennek köszönhetően Budapesten egyre többen fogyasztanak rendes, igazi élelmiszert a „műanyag” helyett. Ennek szellemében gazdasági alapelveim az önfenntartó, önellátásra törekvő kisközösségek felépítése felé mutatnak, amelyek szuverenitásuk fenntartásának érdekében saját kézben óvják földjüket, vizeiket, a jó Istentől kapott természeti kincseiket. Napjainkban tevékenyen részt vállalok a Gazdasági Kabinet munkájában is, de szakértőként dolgozom a környezetvédelem és a mezőgazdaság területén is. Publikációimat külföldön is örömmel olvassák, emellett folyamatosan képzem magam. Az egyik leginkább természetes közegem az Atilla Király Népfőiskola, melynek XXI. század tanszékét vezetem, óráimat nagy örömmel és odaadással tartom, együtt dolgozva hallgatóinkkal.

E környezetben tanultam meg, mennyivel eredményesebb építő, konstruktív módon, csapatban dolgozni, megoldásokat, ajánlásokat adni, mint pusztán megállapítani a problémák voltát és diagnosztizálni. Írói munkásságom során szintén e felismerés vezérel. 2009. őszén az a megtiszteltetés ért, hogy a Jobbik országos szakmai konferenciasorozatának főszervezője, egyben moderátora lettem. Ezen egész ember kívánó munka során több tucatnyi olyan nemzeti, radikális szakemberrel ismerkedtem meg, akik mély tárgyi tudása változtatni fog Magyarország sorsán. E kapcsolatok, barátságok személyes önképzésemben is rengeteget segítenek. Komoly ambíciókkal érkeztem a politikai palettára. Mivel megélhetésem civil munkámból biztosított, nem kívánok meggazdagodni. Mindenkori képviselői juttatásom átlagbér feletti részét karitatív célokra fordítanám, elsősorban a magyarságot szolgáló alapítványok, civil szervezetek támogatásával. Harminc évesen nem vagyok, nem lehetek érintett az előző korszak bűntetteiben, tiszta, következetes világlátásommal pedig meg kívánom és fogom nehezíteni az ügyeskedő politikusok dolgát – az utóbbi évek bizonyították, hogy nem jövök zavarba a képernyőn, de a terepmunka során sem.
 

Javasolt hírek

A Fidesz megint nem adott lehetőséget egy olyan javaslat megvitatására, amely Magyarország jövőjét befolyásolhatja.

Országos elnökség

Képviselőink

 • Bana Tibor
  országgyűlési képviselő, az Európai ügyek bizottságának alelnöke
 • Dr. Gyüre Csaba
  országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság, az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság alelnöke
 • Pintér Tamás
  országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja
 • Szávay István
  országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottsága Ellenőrző albizottság elnöke
 • a Jobbik elnöke és frakcióvezető-helyettese
 • Farkes Gergely
  országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke
 • Szilágyi György
  országgyűlési képviselő
 • Vágó Sebestyén
  országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság alelnöke
 • Dr. Staudt Gábor
  országgyűlési képviselő
 • Egyed Zsolt
  országgyűlési képviselő
 • országgyűlési képviselő
 • Gyöngyösi Márton
  országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, a külügyi bizottság alelnöke
 • Ander Balázs
  országgyűlési képviselő
 • Dr. Apáti István
  országgyűlési képviselő
 • Z. Kárpát Dániel
  a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes, a Fogyasztóvédelmi albizottság elnöke, a Gazdasági bizottság alelnöke
 • Mirkóczki Ádám
  a Jobbik sajtószóvivője, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője
 • Magyar Zoltán
  országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke
 • Balczó Zoltán
  EP képviselő
 • a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, frakcióvezető-helyettes
 • Volner János
  a Jobbik alelnöke, frakcióvezetője, a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke
 • Morvai Krisztina
  EP képviselő
 • Dúró Dóra
  országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság elnöke
 • Hegedűs Lorántné
  országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője
 • országgyűlési képviselő
 • Kulcsár Gergely
  országgyűlési képviselő
 • Kepli Lajos
  országgyűlési képviselő, a Fenntartható fejlődés bizottsága Ellenőrző albizottság elnöke
 • Kovács Béla
  EP képviselő

Javasolt videók