Usztics Mátyás és a Nemzeti Kamara Színház bérletes előadásai Harkányban

2005-02-10 16:04

Időpontok: 2005. március 18. (péntek)
(valamint április, május és június)

Kocsonya Mihály házassága
komédia két részben - március 18.

Szereplők:
Bernbenczey Péter, nemes Orbán Csaba
Bözsi, a felesége Váli Zita
Manci, a lányuk Pető Nóra
Kocsonya Mihály Rácz Gyula
Adorján, a kisbíró Csobolya József
Bora, szomszédasszony Kascsák Dóra
Kocsonya Klári Sánta annamária
Kálmán, eltévedt kérő Usztics Mátyás

A „Kocsonya Mihály házassága”című művet pálos rendi diákok írták, amelyből csupán egy néhány oldalas töredék maradt ránk. Ennek a töredéknek színdarabbá történt kiegészítését láthatják, hallhatják az előadáson.

A fergeteges vígjáték egy magatartásról beszél, amely magatartás azt sugallja, hogy mindenki másnak akar látszani, mint ami. Ennek a magatartásnak ma is vannak képviselői, akik itt élnek környezetünkben, részt vesznek mindennapjainkban.

Kocsonya Mihály leánykérőbe megy, de nem elsősorban a kissé koros menyasszony megtekintése, hanem a hozomány felderítése a cél. Lépre csalják a minden hájjal megkent szülők és a házasság létrejön, de sok köszönet nincs benne, mert az asszony azon túl, hogy öreg, még iszik is. Minderre csak későn derül fény, Kocsonya uram megpróbál kimászni a bajból...

A húsdaráló - április

Szereplők:
Dr. Derecskei, a bíró Usztics Mátyás
Horvát Wagner László Orbán Csaba
Sike Petrik Szilárd
Andor Anna Pető Nóra
Babos Géza, védő Pelsőczy László
Kottra Dezső Rácz Gyula
Fegyőr Csobolya József
Margit elvtársnő Kascsák Nóra

Az ötvenes évek gyanított, de soha ki nem mondott aljasságát idézi meg az előadás. Az ÁVO gaztetteiről sokat tudunk, de nem eleget! Az ÁVO létrehozott és működtetett egy olyan gépezetet, amely a politikai foglyokat tüntette el végleg. Ezeknek az eltüntetéseknek a vezetőjét soha nem vonták felelősségre. Sokan közülük ma a parlamentben ülnek, sokan a politikai élet élvezői.

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő - május

A gyerekek és felnőttek által is ismert mű, népszerű zenés- táncos feldolgozásának

Szereplők

Mikkamakka Benedekfi Kató
Szörnyeteg Lajos Csobolya József
Aromó Juhász Adrienn
Vacskamati Kascsák Dóra
Bruckner Szigfrid Pelsőczy László
Lószerafin Pető Nóra
Dömdödöm Rácz Gyula
Maminti Sánta Annamária

"Egy pillanatnyi keserű öröm Észak-Erdélyben" Zenés irodalmi felolvasó est Wass Albert műveiből - június 1940 őszén a bécsi döntés következtében Erdély egy részét 22 év után újból Magyarországhoz csatolták, hogy rövid, néhány esztendős "háborús öröm" után az újból Románia részét képezze. A bolsevik román hatalom hamis tanuk felsorakoztatásának segítségével gróf Czegei Wass Albertet és édesapját - távollétükben- halálra ítéli. Az Amerikában élő író folyamatos bírálója és ellensége lesz a diktatúrának, mivel nyíltan felveszi a harcot a román kommunista vezetés magyarellenes politikájával szemben. Összeállításunkban az író életművéből szemelvények hangzanak el (regény-részletek, versek) dalokkal, népdalokkal fűszerezve. Az előadás átfogó képet ad az 1995-ben öngyilkossá lett író munkásságáról, 90 percen át.

Előadják:
Benedekfi Kató
Csobolya József
Juhász Adrienn
Rácz Gyula

A bérlet ára 6000 Ft. Egy előadásra 1500 Ft. Jelentkezni lehet Barkó Béla 30/348 83 89 február 10-ig.

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

2019 február