Wass Albert irodalmi pályázat

2004-02-13 18:00

Wass Albert méltánytalanul elfeledett alakja a magyar irodalomnak. Úgy érezzük, hogy a mai napig nem foglalta el az őt megillető helyét az irodalmi kánonban. Napjainkban, amikor a magyarság sorskérdései, hagyományai, értékei hangsúlyos kérdéseknek számítanak, fontosnak tartjuk, hogy egy irodalmi pályázattal rávilágítsunk alapvető értékek fontosságára.

A pályázat célja, hogy a középiskolások megismerjék Wass Albert munkásságát és írói gondolatvilágát.
A kétfordulós - írásban benyújtott dolgozatból és a dolgozat szóban történő előadásából álló - pályázat minden, a 2003/2004. tanévben 10. és 11. évfolyamra beiratkozott Kárpát-medencei magyar középiskolásnak szól, Magyarország határain innen és túl.

A pályázat kiírói olyan esszéket, dolgozatokat, írásos pályamunkákat várnak, amelyek 6-10 A/4-es méretű oldalon elemzik a Wass Albert regényeiben megjelenő, a magyarság sorsproblémáival foglalkozó kérdéseket.

A kézzel, vagy géppel írott dolgozatokon csak a pályázó által választott jeligének kell szerepelni. A dolgozat mellett egy külön lapon fel kell tüntetni a pályázó iskolájának és iskolai csoportjának megnevezését, és az értesítési címet. Az elektronikus úton küldött dolgozatok is jeligések.

A zsűri az írásban beadott dolgozatok közül a tíz legjobb pályamunka szerzőjét szóban is meghallgatja. A meghallgatás nyilvános, melyen részt vehetnek a pályázók hozzátartozói és a sajtó képviselői is.

Ajánlott irodalom:
Mire a fák megnőnek; A kastély árnyékában; Elvész a nyom; Adjátok vissza hegyeimet; Elvásik a veres csillag. A dolgozat megírásához természetesen további művek is felhasználhatók.
A pályázat díjai:

I. helyezés: a 2004/2005. tanévben - 10 hónapon keresztül - havonta folyósított 15 ezer forint ösztöndíj
II. helyezés: a 2004/2005. tanévben - 10 hónapon keresztül - havonta folyósított 10 ezer forint ösztöndíj
III. helyezés: a 2004/2005. tanévben - 10 hónapon keresztül - havonta folyósított 5 ezer forint ösztöndíj

Emellett további értékes ajándékokkal is jutalmazzuk a legjobb dolgozatok szerzőit:

A Kráter Műhely Kiadó, Wass Albert életművének megjelentetője, az első tíz helyezettet könyvjutalomban részesíti.
A Magor Mozgalom a legjobb pályamunkák szerzőit ajándékcsomaggal díjazza.

A pályázat leadásának határideje: 2004. április 1.
A szóbeli előadások és az eredményhirdetés időpontja: 2004. május 8. (szombat)
A dolgozatokat az alábbi címre várjuk:

Jobbik Magyarországért Mozgalom
1113 Budapest, Villányi út 20/A TELEFON: 06-20-453-2267
EMAIL-CÍM: nemeth.laszlo@jobbik.hu

A vasárnapi időközi választáson fog kiderülni, hogy ez az egy egy elleni küzdelem 2022-ben sikeres lehet-e.
Ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország.
A Jobbik kötelezővé tenné, amit régóta meg is tesz - képviselői hozzátartozók vagyonnyilatkozatának nyilvánossága.
Jakab Péter facebook-bejegyzése
A posta vezérigazgatójának a havi bére és jutalma 24 postai dolgozó fizetését teszi ki.
A Jobbik a jövőben is számít a kormány befolyásától még mentes, valódi sajtóorgánumok hiteles és korrekt tájékoztatására.

2020 február