A Jobbik megköszönte a szegedi országzászlót

2012-06-29 14:45
-A +A

A Jobbik megyei szervezete sajtótájékoztatón köszönte meg a Szegedi Közgyűlésnek, hogy megszavazta a párt önkormányzati képviselőjének egyéni indítványát az országzászló Árpád téri felállításáról - olvasható a Szegedma portálon.

Ahogy azt a portálon már korábban megírták, a Tér és Forma tervezőiroda egy térplasztikát, éjszaka világító kockaszerű építményt tervezett az Árpád térre, melyen az üveglappal lezárt urnába az avatáskor az öt délvidéki megyéből kerülne föld. A tervtanács is elfogadta már ezt az alkotást. Keresztúri Farkas Csaba (Jobbik) önkormányzati képviselő szerint azonban ez nem szolgálja megfelelően a határozatban megfogalmazott kérést, miszerint méltó emléket kell állítani a korábban ott állt országzászlónak, ezért ő egyéni indítványában javasolta Simor Márton szobrászművész alkotását, egy míves posztamensen közel 10 méter magas, félárbocra engedett lobogóval.

A június 22-i közgyűlésen többséget kapott az új terv, a testület rábólintott Simor Márton alkotására. A párt megyei elnöke, Tóth Péter és az indítványt jegyző képviselő, Keresztúri Farkas Csaba a Jobbik szegedi székházában fejezte ki kedden köszönetét a közgyűlés felé. Tóth kifejtette, hogy a szavazás megosztotta az MSZP-t, hiszen a nem szavazatok mellett többen tartózkodtak. A közgyűlés végül 15 igen, 6 nem és 8 tartózkodás mellett fogadtra el Keresztúri előterjesztését, s megszavazott hozzá 6 millió forint pluszforrást a költségvetés módosításával - írja a portál.

Szegedma nyomán - barikad.hu

Ajánlott cikkek

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.
A lemaradt bérekről az Országos Bírói Tanács tavaly decemberben közleményt adott ki.
Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 július