A Jobbik megköszönte a szegedi országzászlót

2012-06-29 14:45

A Jobbik megyei szervezete sajtótájékoztatón köszönte meg a Szegedi Közgyűlésnek, hogy megszavazta a párt önkormányzati képviselőjének egyéni indítványát az országzászló Árpád téri felállításáról - olvasható a Szegedma portálon.

Ahogy azt a portálon már korábban megírták, a Tér és Forma tervezőiroda egy térplasztikát, éjszaka világító kockaszerű építményt tervezett az Árpád térre, melyen az üveglappal lezárt urnába az avatáskor az öt délvidéki megyéből kerülne föld. A tervtanács is elfogadta már ezt az alkotást. Keresztúri Farkas Csaba (Jobbik) önkormányzati képviselő szerint azonban ez nem szolgálja megfelelően a határozatban megfogalmazott kérést, miszerint méltó emléket kell állítani a korábban ott állt országzászlónak, ezért ő egyéni indítványában javasolta Simor Márton szobrászművész alkotását, egy míves posztamensen közel 10 méter magas, félárbocra engedett lobogóval.

A június 22-i közgyűlésen többséget kapott az új terv, a testület rábólintott Simor Márton alkotására. A párt megyei elnöke, Tóth Péter és az indítványt jegyző képviselő, Keresztúri Farkas Csaba a Jobbik szegedi székházában fejezte ki kedden köszönetét a közgyűlés felé. Tóth kifejtette, hogy a szavazás megosztotta az MSZP-t, hiszen a nem szavazatok mellett többen tartózkodtak. A közgyűlés végül 15 igen, 6 nem és 8 tartózkodás mellett fogadtra el Keresztúri előterjesztését, s megszavazott hozzá 6 millió forint pluszforrást a költségvetés módosításával - írja a portál.

Szegedma nyomán - barikad.hu

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".
Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.
"kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson.
A női esélyegyenlőség alapvető feltétele annak, hogy egy társadalom elmondhassa magáról, hogy jólétben él.

2019 október