Az igazi kirekesztő viselkedés: nem kell a jobbikos delegált a felügyelő bizottságba

2012-12-02 10:14
-A +A

Miközben az MSZP XVIII. kerületi frakciója azt hangoztatja, hogy az ellenőrzés és a felelősségre vonás élharcosai, addig ők maguk is akadályozzák az általuk kifogásolt Kft. felügyelő bizottságának felállítását. A szocialisták egy 8 milliós támogatással kapcsolatban felmerült gyanújuk miatt fegyelmi eljárást kezdeményeznek Lévai István Zoltán alpolgármester és Peitler Péter jegyző ellen.

Az ügyhöz kapcsolódó FTC-PLER Kft. felügyelő bizottsága azonban annak ellenére nem tudja ellátni munkáját a mai napig, hogy a cég többségi tulajdonosa, tehát az önkormányzat támogatta a három jelöltet. Az egy fideszes, egy KDNP-s és egy jobbikos delegáltból álló FEB azért nem kezdhette el működését, mivel a Kft. kisebbségi tulajdonosai közül ketten nem támogatják a jobbikos delegáltat. Információink szerint Szaniszló Sándor – egyébként MSZP-s fővárosi képviselő –, valamint Rév András tulajdonosok a Jobbik képviselőjét nem a személy, hanem a jelölő szervezet miatt nem szavazták meg.

A Jobbik XVIII. kerületi szervezete felháborítónak tartja, hogy egy demokratikusan megválasztott, több mint nyolcszázezer ember bizalmát elnyerő párt delegáltjának jelölését nyilvánvalóan politikai indokok miatt nem fogadják el ezzel hátráltatva a Kft. ellenőrzését ellátó felügyelő bizottság munkáját. Szervezetünk mindent meg fog tenni azért, hogy a Kft. felügyelő bizottsága végre megkezdhesse munkáját, a Jobbik ugyanis nem csak szavakban tesz azért, hogy rend legyen.

Hartaházi Miklós, a Jobbik XVIII. kerületi elnöke

Ajánlott cikkek

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.
Folytatódni látszik az elmúlt évek gyakorlata Miskolcon.
A Jobbik felháborodással értesült arról, hogy Bóta József fideszes polgármester ingyen dolgoztatta diákjait saját éttermeiben.
A Jobbik adómentessé tenné a társaságok kivett nyereségét.
A Fideszes propaganda teljes erőbedobással hozzálátott a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik lejáratásához.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 november