Ismét étel- és ruhaosztás a XVIII. kerületben (videóval)

2012-11-08 18:33

Az önzetlen segíteni akarás ismét összefogta kerületünk jószándékú lakóit. Magánszemélyek adományaiból már második alkalommal tudtunk egy tál meleg étellel segíteni sok rászorult honfitársunknak.

Pestszentlőrinc legforgalmasabb részén, a piac előtti területen, szombaton reggel egy óriási fehér sátor keltette fel az arra járók érdeklődését. Körülötte a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai, az Ifjúsági Tagozat lelkes fiataljai és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület aktivistái, azaz tenni és adni vágyó magyarok szorgoskodtak. Pakolták a rengeteg ruhát a zsákokból, amit a kerületünkben élők és a Vöröskereszt helyi szervezete ajánlottak fel a rászorulók számára.

Reggel 7 órakor már benépesült a sátor. Megható volt látni, ahogy kisgyermekes anyukák találtak apró lábbeliket, idős nénik, bácsik meleg kabátot szinte szégyenkezve öleltek magukhoz. Wass Albert szavai jutottak eszükbe:

Nincs vagyonod? Nincs házad, telked, értékes tárgyaid? Nincs pénzed? A rigónak sincsen. Mégis ő a legvidámabb teremtés. Igaz, neki nem kell cipő és nem kell ruha. Ételért sem fizet, csak füttyel. Lakásért sem fizet. Fiait ingyen tanítja az erdő. A rigónak könnyű, mondod, és igazad van. A rigónak valóban könnyű. s ma is úgy él, ahogy Isten annak idején elindította az első rigót. Mi nem úgy élünk. Az első ember nem tudta még, mi a vagyon. És hiszem, hogy boldog volt mégis.”

Eközben megkezdődött a babgulyás főzése négy üstben. A standasztalnál egyre többen álltak meg beszélgetni tagjainkkal, örömmel fogadták újságainkat. A piac felé hömpölygő tömeg érdeklődéssel figyelte munkánkat, sokan odaléptek hozzánk, hogy megköszönjék önzetlen segítségünket. Voltak, akik elismeréssel bólintottak, többen további felajánlásokra tettek ígéretet. Az arra közlekedő autóbuszokról is rengetegen nézhették meg, hogy a Jobbik beszéd helyett ismét cselekszik, pedig kerületi szervezetünk nem bővelkedik az anyagiakban. Sok pénzből könnyű jótékonykodni, de kevésből csak elhivatottan, lelkesen és teljes odaadással lehet. Egyre többen elismerik munkánkat, próbálnak segíteni, hogy segíthessünk szervezetten. Így a kerületi Önkormányzat is jelképes áron biztosította számunkra a területet és az azon felállított sátrat, melyben az idő teltével egyre több zsákot bontottunk, hogy a rohamosan fogyó készletet pótolni tudjuk. 11 órára elkészült az étel – Dr. Berényi András kerületi támogatónk felajánlásából –  melyet a türelmesen várakozó tömeg már nagyon várt. Több mint egy órán át megállás nélkül osztottuk a gulyást. Elszorult szívvel, könnyes szemmel néztük az órákon át sorban álló idős, beteg embereket, akik ebédjük elfogyasztása után Isten áldását kérték ránk, hogy több ilyen rendezvényt sikerüljön megszerveznünk. Nagyon elfáradtunk, de megérte!

Várakozásainkat is túlszárnyalva, nagyon jól sikerült ez az akciónk. Sajnos egyre több ember szorul rá arra, hogy nemcsak ruhával vagy étellel, de jó szóval, egy barátságos mosollyal fogadják. Ezt immáron második alkalommal sikerült a kerületi Jobbiknak megadni számukra.

További fényképek a galériában, mely ide kattintva érhető el.

Jobbik XVIII. kerületi szervezete

Jogállamban a jog, Magyarországon Orbán oligarchái számítanak.
Folytatódni látszik az elmúlt évek gyakorlata Miskolcon.
A Jobbik felháborodással értesült arról, hogy Bóta József fideszes polgármester ingyen dolgoztatta diákjait saját éttermeiben.
A Jobbik adómentessé tenné a társaságok kivett nyereségét.
A Fideszes propaganda teljes erőbedobással hozzálátott a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik lejáratásához.

2017 november