Tiszavasvári reméli, járási központ lesz a szakmai érvek alapján

2012-03-27 13:28

Nyíregyháza, Tiszavasvári – Nagyon bízom abban, hogy politikai csatározások helyett a szakmai érvek döntenek, s a Tiszavasvári térségében kialakítandó járás székhelye Tiszavasvári lesz, ahogy az már korábban is szerepelt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elkészített tervezetben

– mondta kedden nyíregyházi sajtótájékoztatóján Fülöp Erik, aki a Jobbik színeiben Tiszavasvári polgármestere.

A település vezetője ezzel arra utalt, hogy Tiszalök a múltjára és a környező települések közelségére hivatkozva kérelmezte, hadd lehessen újra járási székhely. Fülöp Erik a sajtótájékoztatón részletesebben is kifejtette, milyen szakmai érvek szólnak mellettük: a kistérségi központként is működő Tiszavasvári lélekszáma 14 ezer fő (míg Tiszalökön 5500 a lakosság létszáma), van a városban többek között munkaügyi központ, rendőrség, fejlett az intézményrendszer mind az oktatás, mind az egészségügyi és szociális ellátás, mind a kultúra területén is.

A járási hivatal otthonául több épület is szóba jöhet, hiszen úgy a térségi szolgáltató központban, mint a polgármesteri hivatal épületében egyaránt kialakítható. Tiszalöktől a távolság mindössze hat kilométer, tehát nem kell sokat utazniuk a környéken élőknek. A polgármester utalt arra is, hogy korábban a választókerület országgyűlési képviselője, dr. Karakó László is kifejtette: a térség járási központja csak Tiszavasvári lehet. Zárásként Fülöp Erik azt a reményét fejezte ki, hogy az érintett települések polgármesterei és a politikai vezetők tanácsai helyett valóban szakmai döntés születik majd, s Tiszavasvári lesz a járás központja.

- M. Magyar László - szon.hu

Ma elhagyhatta a börtönt H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja.
Csak tavaly több mint 41 ezer tonna külföldi szennyvíziszap került a magyar földbe
Vizi E. Szilveszter ne asszisztáljon a kormány tudományellenes tragédiájához!
A Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság elé vinné a T-Systems felvásárlásának ügyét.
Újabb településsel erősödött Nógrád megye 2. számú választókerületében a Jobbik szervezettsége.
Folytatódik a Nógrád megyei Jobbik erősödése, ugyanis Rétság és Drégelypalánk után, ezúttal Ludányhalásziban alakult meg a Jobbik helyi szervezete.

2019 július