Tiszavasvári reméli, járási központ lesz a szakmai érvek alapján

2012-03-27 13:28
-A +A

Nyíregyháza, Tiszavasvári – Nagyon bízom abban, hogy politikai csatározások helyett a szakmai érvek döntenek, s a Tiszavasvári térségében kialakítandó járás székhelye Tiszavasvári lesz, ahogy az már korábban is szerepelt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elkészített tervezetben

– mondta kedden nyíregyházi sajtótájékoztatóján Fülöp Erik, aki a Jobbik színeiben Tiszavasvári polgármestere.

A település vezetője ezzel arra utalt, hogy Tiszalök a múltjára és a környező települések közelségére hivatkozva kérelmezte, hadd lehessen újra járási székhely. Fülöp Erik a sajtótájékoztatón részletesebben is kifejtette, milyen szakmai érvek szólnak mellettük: a kistérségi központként is működő Tiszavasvári lélekszáma 14 ezer fő (míg Tiszalökön 5500 a lakosság létszáma), van a városban többek között munkaügyi központ, rendőrség, fejlett az intézményrendszer mind az oktatás, mind az egészségügyi és szociális ellátás, mind a kultúra területén is.

A járási hivatal otthonául több épület is szóba jöhet, hiszen úgy a térségi szolgáltató központban, mint a polgármesteri hivatal épületében egyaránt kialakítható. Tiszalöktől a távolság mindössze hat kilométer, tehát nem kell sokat utazniuk a környéken élőknek. A polgármester utalt arra is, hogy korábban a választókerület országgyűlési képviselője, dr. Karakó László is kifejtette: a térség járási központja csak Tiszavasvári lehet. Zárásként Fülöp Erik azt a reményét fejezte ki, hogy az érintett települések polgármesterei és a politikai vezetők tanácsai helyett valóban szakmai döntés születik majd, s Tiszavasvári lesz a járás központja.

- M. Magyar László - szon.hu

Ajánlott cikkek

Szerdán megkezdődött az úgynevezett szájzár törvény parlamenti vitája.
Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket.
Bemutatta új szóvivőjét a Jobbik: Farkas Krisztina volt televíziós újságírót.
"Olyan lesz a jövő, amilyen a jelen iskolája"

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november