Utat mutatnak a rombolóknak

2012-11-13 15:00
-A +A

A helyi közösség érdekében folytatott küzdelem, valamint a biztonságos és élhető település kialakításának módszertana témájában hirdetett lakossági fórumot Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi önkormányzati képviselője és helyi elnöke.

Az Öregerdei Gyermektáborban november 9-én délután tartott lakossági fórumon közel hetven érdeklődő várta a képviselőt. Budai Lóránt igyekezett tisztázni, hogy a Neszűri Munkacsoport vezetéséről történt lemondása nem jelent egyet azzal, hogy cserbenhagyta a külterületi lakosokat. Ezt bizonyítandó ismertette azokat a konkrét lépéseket, amelyeket a külterület közbiztonsága érdekében a közelmúltban tett.

Mivel többen értetlenül álltak az előtt a bejelentése előtt, hogy lemond a Neszűri Munkacsoport elnökségéről, röviden vázolta a munkacsoport elmúlt másfél évi tevékenységét és annak kétes eredményeit, rossz tapasztalatait, melyek végül a lemondásához vezettek. Mivel a munkacsoport gyakorlati haszon nélkül és ténylegesen elért változások nélkül végezte munkáját, a képviselő más megoldási lehetőséget keresett a külterület gondjainak felszámolására. Pártja szakemberinek támogatása mellett beléptek az Érpataki Modell Országos Hálózatába (melynek tagja pl.: Miskolc, Konyár, Sajóbábony, Nemti, Gyöngyös és Hajdúdorog). Hangsúlyozta, a civil lakosság mellett jegyzők, polgármesterek, országgyűlési képviselők és jogi szakemberek is segítik a munkájukat. Az eddigi bejelentéseiket, melyeket állítása szerint dr. Győri János „elfelejtett” továbbítani, újabb helyszíni szemlék alkalmával felülvizsgálják, és azokat ők továbbítják majd az illetékes szervek felé.

alt

Turóczi György, a Jobbik jászberényi alelnöke ismertette az Érpataki Modell alapjait és lényegét, amelyet véleménye szerint nemcsak a külterületekre, hanem a város egészére érdemes lenne alkalmazni.
- Álláspontunk szerint a település vezetőinek a legnagyobb erőfeszítéseket a rend kialakítása, fenntartása és megszilárdítása érdekében kell kifejteni, ezután jöhet minden egyéb, mert a rend a szilárd és nélkülözhetetlen alap. A meglévő jogszabályokat merni kell alkalmazni, valamint meg kell követelni és ki kell kényszeríteni az olyan jogalkalmazást, mely kivételezések nélkül, következetesen és hatékonyan a konfliktusokat is felvállalva. Fontos feladatunknak tekintjük a rendeltetésszerű jogalkalmazás kikényszerítését az állami hatóságoktól, ugyanis az itt közpénzen alkalmazott köztisztviselők mulasztásainak következményei azok a közállapotok, melyek többek közt ma a Neszűrben találhatók – fogalmazott az alelnök.

Budai Lóránt hozzátette, a lemondás óta négy közérdekű bejelentéssel élt a város jegyzője, valamint a megyei kormányhivatal felé. Ezekben az illegális építkezésekre és bontásokra, az elhanyagolt, szemetes, fertőzésveszélyes területekre és néhány életveszélyessé vált ingatlanra hívták fel a figyelmet. A kormányhivatal illetékes szakigazgatási szerve vissza is jelzett és kifejtette, hogy a problémamegoldása céljából személyesen is részt kívánnak venni a helyszíni szemle lefolytatásában.

Bobák Zsolt választókerületi szervező az általuk kidolgozott értékteremtő közmunkaprogramról ejtett néhány szót, melyet a városvezetés szintén nem fogad el. A fórum a sok egyéni panasz mellett különös hangsúly helyeződött a már régóta ismert problémákra. A külterületen élők nem találkoznak sem a Neszűri Polgárőrséggel, sem a mezőőrökkel. Kritizálták a választott képviselő és a rendőrség munkáját is.

Forrás: TutiHír

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember