Aláírásgyűjtés a Karcag-Tiszafüred vasúti szárnyvonal megmentéséért

2007-11-01 11:05

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tiszafüredi és karcagi szervezete közös aláírásgyűjtésbe kezd a Karcag - Tiszafüred vasúti szárnyvonal megmaradása érdekében.

Mint az ismeretes: a napokban megjelent sajtóhírek arról számoltak be, hogy a MÁV - Start a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium elvárásainak megfelelően további 21 szárnyvonalon szüneteltetné a személyszállítást, arra hivatkozva, hogy azok üzemeltetése nem gazdaságos.

A további vidékrombolás a Karcag - Tiszafüred vasúti szárnyvonalat is érinti. Nem engedhetjük, hogy végleg megbénítsák és ellehetetlenítsék az itt élő emberek életét! A körzet súlyponti kórháza Karcagon található, amely százezer ember ellátásáért felel, és az érintett útvonal 25 ezer embernek biztosít közvetlen vasúti megközelítési lehetőséget. Így ha tétlenül nézzük, a betegek kórházba jutását és a beteglátogatást nagy mértékben megnehezítené ez a döntés.

További érv a vasút elsorvasztásztása ellen, hogy az kedvezőtlenül befolyásolná a térség dinamikusan fejlődőturizmusát és a természeti környezet állapotát is.

A Tiszafüred Kistérség a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozik, az országban szinte itt a legmagasabb a munkanélküliek száma. A szárnyvonalon a személyszállítás megszüntetése a már amúgy is súlyos helyzetet tovább rontaná, hiszen a munkába járást szinte lehetetlenné tenné!

Éppen ezért kérünk minden érdekeltet, hogy nevével járuljon hozzá a Karcag - Tiszafüred vasúti szárnyvonal megszüntetése elleni tiltakozó akciónkhoz! Ha az aláírásgyűjtési akciónk nem lenne elég Kóka János Gazdasági és Közlekedési miniszternek, akkor a Jobbik Magyarországért Mozgalom tiszafüredi és karcagi szervezete folyamtos demonstrációval kényszeríti jobb belátásra a vidékromboló minisztert!

{B}a Jobbik karcagi és tiszafüredi szervezete{/B}

Hol van a megígért 60 ezer bölcsődei férőhely? Hol vannak a méltányos bérek?
A Jobbik elnöke Miskolcra látogatott, ahol eljutott a hírhedt Lyukóvölgybe is.
A 21. század legfontosabb hazai sorskérdése az, hogy képesek vagyunk megállítani a demográfiai összeomlást.
Ha már a fideszes politikus a Bibliát nem tiszteli, legalább a törvényeket tisztelje.
Korrupció-stop, lakópark-stop, arrogancia-stop!
Míg 2010-ben nagyjából 124 ezer nyugdíjast érintett a jövedelmi szegénység, 2017-re ez a szám 210 ezerre emelkedett.

2019 április