Aláírásgyűjtés a Karcag-Tiszafüred vasúti szárnyvonal megmentéséért

2007-11-01 11:05
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tiszafüredi és karcagi szervezete közös aláírásgyűjtésbe kezd a Karcag - Tiszafüred vasúti szárnyvonal megmaradása érdekében.

Mint az ismeretes: a napokban megjelent sajtóhírek arról számoltak be, hogy a MÁV - Start a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium elvárásainak megfelelően további 21 szárnyvonalon szüneteltetné a személyszállítást, arra hivatkozva, hogy azok üzemeltetése nem gazdaságos.

A további vidékrombolás a Karcag - Tiszafüred vasúti szárnyvonalat is érinti. Nem engedhetjük, hogy végleg megbénítsák és ellehetetlenítsék az itt élő emberek életét! A körzet súlyponti kórháza Karcagon található, amely százezer ember ellátásáért felel, és az érintett útvonal 25 ezer embernek biztosít közvetlen vasúti megközelítési lehetőséget. Így ha tétlenül nézzük, a betegek kórházba jutását és a beteglátogatást nagy mértékben megnehezítené ez a döntés.

További érv a vasút elsorvasztásztása ellen, hogy az kedvezőtlenül befolyásolná a térség dinamikusan fejlődőturizmusát és a természeti környezet állapotát is.

A Tiszafüred Kistérség a leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé tartozik, az országban szinte itt a legmagasabb a munkanélküliek száma. A szárnyvonalon a személyszállítás megszüntetése a már amúgy is súlyos helyzetet tovább rontaná, hiszen a munkába járást szinte lehetetlenné tenné!

Éppen ezért kérünk minden érdekeltet, hogy nevével járuljon hozzá a Karcag - Tiszafüred vasúti szárnyvonal megszüntetése elleni tiltakozó akciónkhoz! Ha az aláírásgyűjtési akciónk nem lenne elég Kóka János Gazdasági és Közlekedési miniszternek, akkor a Jobbik Magyarországért Mozgalom tiszafüredi és karcagi szervezete folyamtos demonstrációval kényszeríti jobb belátásra a vidékromboló minisztert!

{B}a Jobbik karcagi és tiszafüredi szervezete{/B}

Ajánlott cikkek

"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".
Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.
"kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson.
A női esélyegyenlőség alapvető feltétele annak, hogy egy társadalom elmondhassa magáról, hogy jólétben él.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 október