Hallatlan! Szabálysértési eljárás "Adjon az Isten!" köszöntés és "Új Magyar Gárda" feliratú koszorú elhelyezése miatt

2009-12-01 19:44
-A +A

Határtalan a diktatúra - Bertha Szilvia ellen eljárást indítottakHatártalan a diktatúra - Bertha Szilvia ellen eljárást indítottak{B}Szabálysértési eljárás indult a Jobbik Pest megyei 4. számú országgyűlési képviselő-jelöltje, Bertha Szilvia ellen, a gödöllői adventi kereszt-állítási ünnepségen.{/B}

2009. november 29-én 15.00-kor, a Jobbik Gödöllői Szervezete adventi kereszt-állítási ünnepséget tartott a máriabesnyői bazilikánál, magánterületen.

A keresztállítási ünnepségen körülbelül 160-170 fő vett részt, köztük több tucat nemzeti érzelmű egyesület, többek között a Jobbik több Pest megyei szervezete, az Új Magyar Gárda Zrínyi századának egyik szakasza, a Történelmi Vitézi Rend, a HVIM, a Szkíta Motoros Egyesület, a Magyarok Világszövetsége Veresegyházi Szervezete, a Mogyoródi Nőegylet, a szadai Dobogó Baranta Csoport.

A rendezvény kezdete előtt három civil autó érkezett rendőrökkel, valamint az ünnepség helyszínével szemközt a rendőrség kamerát állított föl, majd felvételt is készített a rendezvényről, annak ellenére, hogy az magánterületen zajlott. Négy civil ruhás rendőr a kereszt mögötti területen helyezkedett el.

Fontos itt megemlíteni, hogy a rendezvény előtt több egyeztetés is volt a rendőrség és a helyi Jobbik között, amikor megállapodtak a rendezvény lebonyolításával kapcsolatban. A rendőrség kikötötte, hogy az Új Magyar Gárda nem viselheti egyenruháját és nem vonulhat alakzatban. Az Új Magyar Gárda itt megjelent szakasza ezeknek a kikötéseknek eleget is tett.

A történelmi egyházak részéről Simon Miklós nyugalmazott római katolikus plébános és Koncz Zoltán református lelkipásztor áldotta meg a keresztet. Koncz Zoltán lelkipásztor hangsúlyozta, hogy az ország jelenlegi vezetői, akik eladják országunkat, nem követik az „Isten, Haza, Család” hármasságát, mely minden nemzetben gondolkodó keresztény, keresztyén embernek követendő.

A Gödöllői Jobbik részéről Ö. Kovács Márton mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy ezekben az időkben, amikor emberi jogainkat és nemzeti öntudatunkat lábbal tiporják, fontos, hogy azok, akiknek számít a nemzet lelki megújulása, tegyék félre az ellenségeskedést és álljanak ki együtt egy szebb jövőért.

Bertha Szilvia, a Jobbik Pest megyei 4. számú országgyűlési képviselő-jelöltje hangsúlyozta, hogy az adventi időszakban különösen fontos az ünnep keresztény és emberi értékeire koncentrálni. Ellen kellene állnunk a globalizált világ ámításainak. Kiemelte a család összetartásának fontosságát, amely alapja lehet egy öntudatában erős nemzet létrejöttének.

A rendezvény végén Dr. vitéz Bucsy László szólította föl a jelen lévő civil szervezeteket a nemzeti egységet kifejező nemzeti színű szalag elhelyezésére. A Történelmi Vitézi Rend helyi vezetője örömét fejezte ki, hogy a 2004. december 5-i népszavazás után Gödöllőn ismét létrejött a nemzeti összefogás a Jobbik keresztállítási ünnepségén.

A keresztállítási ünnepségen közreműködött Bucsyné Prém Katalin, aki történelmi és egyházi dalainkkal színesítette a rendezvényt, valamint Huszka Judit versmondó.

A méltóságteljesen lezajlott ünnepség a kereszt tövében történő gyertyagyújtással zárult.

A politikai rendőrségként működtetett, kivezényelt hatóság azonban hibát talált, ugyanis a rendezvényen a szónokok szájából többször elhangzott az „Adjon az Isten szebb jövőt!” köszöntés, ami a sajátos, tehát nem jogállami rendőrségi értelmezés szerint szabálysértési eljárást von maga után. A helyszínen jelen volt Dr. Seres Krisztina, a Jobbik Jogsegély-szolgálatának jogvédnője, aki a rendőrség képviselői előtt kifogásolta azt az eljárást, amit az Új Magyar Gárda egyik szalagot elhelyező tagja és a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje ellen indítottak.

A rendőrök Bertha Szilvia adatait a férje és három gyermeke jelenlétében vették föl, nem törődve a jogvédő kifogásaival.

A rendőrség intézkedés több szempontból kifogásolható:

1. a rendezvény magánterületen zajlott
2. a magánterületen történő ünnepségről a rendőrség felvételt készített
3. a magánterületen elhangzott beszédek alapján indítottak eljárást két személy ellen
4, a rendőrséggel való egyeztetés során nem hívták fel a helyi Jobbik képviselőinek figyelmét arra, hogy az „Adjon az Isten- Szebb Jövőt” köszöntés tilos lenne.
5. Bertha Szilvia nem tagja az Új Magyar Gárdának
Ezúton szeretnénk támogatásunkról biztosítani Szilvit és a gárdistákat is. A Jobbikban egyre inkább elterjedő mondatot üzenjük nekik: „Minden támadás minket erősít!”

{B}Ö. Kovács Márton{/B}
Jobbik Gödöllői Szervezete

Ajánlott cikkek

„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.
Mától hivatalosan is Jakab Péter vezeti a Jobbik parlamenti frakcióját.
A kormányzat pénzt ajánl azért, ha a szőlőtermelők megsemmisítik az idei termést.
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június