Horthy Miklós kormányzóra emlékezett a Jobbik

2006-11-28 09:52
-A +A

A Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezete 2006 november 16-án Kenderesen Horty Miklós budapesti bevonulására emlékezett a Kormányzó Úr nyughelyénél. A megemlékezés - amelynek megszervezésében elévülhetetlen érdemei vannak Kenderes város önkormányzatának - 14 órakor kezdődött a Himnusz és a Székely Himnusz eléneklésével. A szívszorító dallamok után Bogdán Péter Úr Kenderes polgármestere köszöntötte a mintegy 250 megjelentet.

Ezután Somogyvári Árpád a dunaújvárosi Nemzeti Polgári Kör elnöke olvasta fel Horthy Miklós a bevonulás alkalmából a budapesti polgármesterhez intézett beszédét. Az ünnepség Fejes Zsolt szavalatával folytatódott, majd Cseh Judit református lelkész megáldotta a jelenlévőket, Galsi János római katolikus plébános pedig megszentelte azt a kopjafát amelyet az évforduló tiszteletére faragott a csíkszentmártoni Vitos Bernárd, és a megemlékezésen állították fel a Kormányzó Úr családi nyughelyének kertjében.

A megható pillanatok után Csecskedi Ágnes tette közkinccsé Babits Mihály : Áldás a magyarra című versét. A szavalatot követően a szervezők, a Jobbik dunaújvárosi szervezete nevében Szabó Barnabás méltatta Horthy Miklóst és történelmi szerepét. A megemlékezésen felcsendültek a Szózat hangjai, amelynek meghallgatása után a résztvevők koszorúkat, virágokat helyeztek el a Kormányzó Úr sírjánál. Koszorúztak: Kenderes város önkormányzata, a FIDESZ Kenderesi Szervezete, a Kenderesért Polgári Kör, a Jobbik Csongrád megyei, szarvasi, túrkevei, dunaújvárosi képviselői, de érkezett koszorú Szegedről, Tiszaföldvárról, Csíkszentmártonból és Kolozsvárról is. A megemlékezés után megtekinthettük a volt Horthy kastélyt, amelynek udvarán felállított mellszobornál Lokodi Ferenc a HVIM nagyváradi elnöke mondott beszédett és helyezett el koszorút.

A résztvevőkkel folytatott beszélgetések, és saját érzéseink szerint is nyugodt szívvel állíthatjuk, sikerült méltó módon megemlékezni Horthy Miklós Kormányzó Úr történelmi tettéről. Közösen megfogadtuk, hogy a megemlékezést minden évben megismételjük.

Podhorszki Gábor,
a Jobbik dunaújvárosi szervezetének tagja

Ajánlott cikkek

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.
„Mi várunk” program néven három lábon álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Jobbik annak érdekében, hogy megállítsák az albérleti díjak további emelkedését.
Az elmúlt hetekben újabb megdöbbentő eseteknek lehettünk tanúi, melyek teljesen jogosan okoztak közfelháborodást.
2016-ban 23 ezer, 2017-ben 36 ezer, míg 2018-ban már majdnem 50 ezer bevándorló érkezett az országba.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 augusztus