Horthy születésnapjára emlékezett a Jobbik Kenderesen

2005-06-19 08:23

Vitéz Nagybányai Horthy Miklós születésének 137. évfordulójára emlékezett a Jobbik Kenderesen, a kormányzó szülővárosában.

137 évvel ezelőtt, 1868. június 18-án születtett Kenderesen a két világháború közötti korszak meghatározó magyar politikusa, Horthy Miklós. A jeles évforduló alkalmából Kenderesen református istentiszteleten vettek részt a megemlékezők, majd a helyi Horthy-emlékhelyek végiglátogatása után koszorút helyeztek el a Főméltóságú Úr mellszobrának talapzatánál. Az ünnepség szervezője, Világhy József, a győri Jobbik alelnöke arról beszélt, hogy a hazának sok olyan kiváló, "magyar szívű" emberre, politikusra lenne szüksége, mint az Estorilban elhunyt néhai kormányzó.
Bíber József Tibor, a Jobbik Országos Választmányának alelnöke megemlékezésében kiemelte: a Jobbik értékrendjének egyik meghatározó eleme a "rend", és ebben a tekintetben is példát mutatott valamennyiünk számára Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, aki a bukott háború és az azt követő vörös terror után hazánk gazdasági-társadalmi stabilitásának megteremtésén fáradozott, s nem rajta múlt, hogy országunk "hajóját" nem sikerült végül révbe kormányoznia. Bíber a Jobbik azon álláspontját is ismertette, mely szerint elengedhetetlen feladat, hogy a legközelibb jövőben megtörténjen Horthy Miklós teljes körű, mindenre kiterjedő rehabilitása.

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.
„Mi várunk” program néven három lábon álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Jobbik annak érdekében, hogy megállítsák az albérleti díjak további emelkedését.
Az elmúlt hetekben újabb megdöbbentő eseteknek lehettünk tanúi, melyek teljesen jogosan okoztak közfelháborodást.
2016-ban 23 ezer, 2017-ben 36 ezer, míg 2018-ban már majdnem 50 ezer bevándorló érkezett az országba.

2019 augusztus