Jobbikos megemlékezés Kenderesen

2007-11-20 00:00

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megemlékezést tartott Kenderesen 2007. november 16-án vitéz nagybányai Horthy Miklós budapesti bevonulásának 88. évfordulója alkalmából.

Az ünnepség a Magyar Gárda szakaszainak illetve a Nemzeti Örsereg tagjainak a Horthy család nyughelye elé történő bevonulásával vette kezdetét. A megemlékezés helyszínén ekkor már a zord idöjárás ellenére is szépszámú érdeklődő tartózkodott, így a Himnuszt és a Székely Himnuszt már több száz ember énekelte együtt.

A nemzeti imádságaink elhangzása után Bogdán Péter, Kenderes polgármestere nyitotta meg a megemlékezést, majd Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke lépett a mikrofonhoz. Patrubány úr beszédében nem csak az 1919-es eseményről emlékezett meg, hanem érintette a rendszerváltásnak nevezett gengszterváltást is, és kitért a jövő feladataira is. Kifejtette: "mindent meg kell tennünk, hogy a határon kívüli magyarok is megkaphassák a magyar állampolgárságot!"

A következö szónok Világhy József a Horthy Miklós Történelmi Társaság elnöke volt. Ö levente éveiről tartott egy rövid megemlékezést, majd a jelent, a Magyar Gárdát dicsérte. "Bátor, igaz magyarok vagytok!" hangzott buzdítása a gárdisták felé.

Ezután a dunaújvárosi Nemzeti Polgári Kör tagjai adtak egy tízperces irodalmi műsort. Korabeli költők, újságírók szavaival éreztették a résztvevőkkel, hogyan gondolkodtak, mit éreztek a kor emberei.

Az irodalmi műsor után Visy Imre úr, a Trianon Társaság ügyvezetö elnöke osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Beszéde ékes példája volt annak, hogyan gondolkodik egy tisztességes, igazi magyar ember.

Lokodi Ferenc a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke Erdélyböl, Nagyváradról érkezett közénk. Az erdélyi magyar férfi szavai sokáig a fülemben fognak csengeni. Ő Magyarországtól elszakított területen élve is büszke magyarságára, soha nem tagadja meg. Vajon hány anyaországi "magyar" vehetne példát róla?

Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke volt az ünnepség főszónoka. Beszédében Horthy Miklós személyét állította szembe a ma hatalmon levö országrombolókkal. Kimondta azt, amire olyan sokan gondoltunk már: "ma is szükség lenne egy Horthy Miklósra!"

Vona Gábor szónoklata után átadta Bogdán Péternek a Jobbik által Kenderes város számára felajánlott Árpád-sávos zászlót.

Az ünnepélyes aktus után a résztvevők elénekelték a Szózatot, majd a megemlékezés koszorúit és virágait helyeztük el a Kormányzó Úr nyughelye elött.

Feltétlenül meg kell említeni a Pálfai Népdalkört, amelynek tagjai a szónokok beszédei között egy-egy dalt énekeltek el, gyönyörű hangjaikkal segítettek abban, hogy a megemlékezést ne lehessen elfelejteni.

A rendezők nevében köszönöm mindenkinek, aki részvételével megtisztelte az eseményt, akikkel együtt ünnepelhettünk, együtt emlékezhettünk vitéz nagybányai Horthy Miklós történelmi tettére.

Szabó Barnabás,
{B}Dunaújvárosi Jobbik{/B}

Vona Gábor és Patrubány Miklós úr beszéde meghallgatható az alábbi oldalon: http://www.szentkoronaradio.hu/node/19528

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.
„Mi várunk” program néven három lábon álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Jobbik annak érdekében, hogy megállítsák az albérleti díjak további emelkedését.
Az elmúlt hetekben újabb megdöbbentő eseteknek lehettünk tanúi, melyek teljesen jogosan okoztak közfelháborodást.
2016-ban 23 ezer, 2017-ben 36 ezer, míg 2018-ban már majdnem 50 ezer bevándorló érkezett az országba.

2019 augusztus