Kovács Dávid, a Jobbik elnökének önéletrajza

2003-11-13 13:14

1976. március 15-én születtem Budapesten. Szüleim pedagógusok. Édesapám, dr. Kovács Etele a Testnevelési Egyetem dékán-helyettese. Édesanyám, Végh Valéria nyugdíjas általános iskolai tanár. Két testvérem van, Attila bátyám középiskolai tanár, míg nővérem, Anita, könyvtárosként dolgozik.

2002 januárjában végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Karának történelem szakán. Jelenleg jogot hallgatok és a Károli Gáspár Református Egyetemen tanítok két világháború közötti eszmetörténetet.

Egyetemi éveim alatt bekapcsolódtam a hallgatói önkormányzatok tevékenységébe. 1998-tól két évig töltöttem be az ország legtöbb hallgatóját tömörítő önkormányzat elnöki tisztségét (ELTE BTK), majd az ELTE minden diákját képviselő testületet vezettem. 2000 januárjától az országos hallgatói érdekképviselet, a HÖOK elnökségi tagjává választottak. Elnökségi tagként a szervezet felsőoktatás politikai stratégiájának kidolgozása és képviselete volt a feladatom. Ezen feladatom kapcsán vettem részt számos, a HÖOK által jegyzett szakmai anyag elkészítésében, amelyek felölelik a magyar felsőoktatás legfontosabb kérdéseit (diákhitel, kredit-rendelet, hallgatói juttatási rendszer, felsőoktatási törvény-módosítás). Mint a HÖOK delegáltja, tagja voltam hazánk felsőoktatásának olyan meghatározó intézményeinek, mint a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) és az Országos Kredit Tanács (OKT). Állandó meghívottként vettem részt a Parlament Ifjúsági és Sport Bizottságának, valamint az Oktatási és Tudományos Bizottságának a munkájában.

A közélet és a magyar sorskérdések már gimnáziumi éveim alatt is intenzíven foglalkoztattak, amelynek egyenes következménye volt, hogy a MIÉP alakulását követően, 1994. év elején beléptem a Magyar Igazság és Élet Pártjába. Az egyetemi éveim alatt megszerzett vezetői, illetve szakmai tapasztalataimat és kapcsolat- rendszeremet használtam fel a Jobboldali Ifjúsági Közösség létrehozásában, amelynek elnöki tisztségét két éven keresztül láttam el.

2003 októberében a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökévé választottak. A Mozgalom vezetése hihetetlenül nagy feladat és felelősség, de egyben nagyon sok öröm forrása is. Az országot járva szinte mindenhol tapasztalom az emberek szeretetét és a most felnövő, jobboldali ifjúságba vetett hitét. Feladatunknak érezzük, hogy a rendszerváltozás idején, illetve utána eszmélő fiataloknak a nemzeti, keresztény politikában betöltött aktív, lendületes szerepét fenntartsuk, és lehetőség szerint gyarapítsuk. Hiszünk abban, hogy ha a szocializmus alatt becsületét megőrző idősebb korosztály a jobboldali ifjúságot kézen fogja, akkor egy széttéphetetlen, erős láncot alkothatunk.

A Jobbik párttá alakulásával a szociálliberális és a polgári jövőkép mellett megjelenik a nemzeti jövőkép. Egy olyan értékek mentén szerveződő program, amely nyitva áll minden nemzetben gondolkodó ember előtt. Egy jövőkép, amelyre 13 éve sokan várnak. Egy program, amely egy büszke, élhető és független Magyarország felé mutat. Isten adja, hogy így legyen!

Több mint 800 ezer ember hagyta el az országot, mert az Orbán-kormány alacsonyan tartja a béreket, a kivándoroltak helyére pedig ukránokat, törököket telepítenek.
A kétes hátterű, több esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő letelepedési kötvényes migránsok ügye után a Fidesz újabb botrányos bizniszbe keveredett.
A mai napon megjelent téves tartalmú sajtóhírekkel ellentétben, a Jobbik nem döntött a XVI. kerületi polgármester személyét illetően.
Jakab Péter Facebook-bejegyzése
Szalai Balázs a kilakoltatást legaljasabb cinizmussal így kommentálta a legnagyobb közösségi oldalon: „szenvedünk, szenvedgetünk?????
Reagálás a Fidesz közleményére

2019 május