Kovács Dávid, a Jobbik elnökének önéletrajza

2003-11-13 13:14

1976. március 15-én születtem Budapesten. Szüleim pedagógusok. Édesapám, dr. Kovács Etele a Testnevelési Egyetem dékán-helyettese. Édesanyám, Végh Valéria nyugdíjas általános iskolai tanár. Két testvérem van, Attila bátyám középiskolai tanár, míg nővérem, Anita, könyvtárosként dolgozik.

2002 januárjában végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Karának történelem szakán. Jelenleg jogot hallgatok és a Károli Gáspár Református Egyetemen tanítok két világháború közötti eszmetörténetet.

Egyetemi éveim alatt bekapcsolódtam a hallgatói önkormányzatok tevékenységébe. 1998-tól két évig töltöttem be az ország legtöbb hallgatóját tömörítő önkormányzat elnöki tisztségét (ELTE BTK), majd az ELTE minden diákját képviselő testületet vezettem. 2000 januárjától az országos hallgatói érdekképviselet, a HÖOK elnökségi tagjává választottak. Elnökségi tagként a szervezet felsőoktatás politikai stratégiájának kidolgozása és képviselete volt a feladatom. Ezen feladatom kapcsán vettem részt számos, a HÖOK által jegyzett szakmai anyag elkészítésében, amelyek felölelik a magyar felsőoktatás legfontosabb kérdéseit (diákhitel, kredit-rendelet, hallgatói juttatási rendszer, felsőoktatási törvény-módosítás). Mint a HÖOK delegáltja, tagja voltam hazánk felsőoktatásának olyan meghatározó intézményeinek, mint a Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) és az Országos Kredit Tanács (OKT). Állandó meghívottként vettem részt a Parlament Ifjúsági és Sport Bizottságának, valamint az Oktatási és Tudományos Bizottságának a munkájában.

A közélet és a magyar sorskérdések már gimnáziumi éveim alatt is intenzíven foglalkoztattak, amelynek egyenes következménye volt, hogy a MIÉP alakulását követően, 1994. év elején beléptem a Magyar Igazság és Élet Pártjába. Az egyetemi éveim alatt megszerzett vezetői, illetve szakmai tapasztalataimat és kapcsolat- rendszeremet használtam fel a Jobboldali Ifjúsági Közösség létrehozásában, amelynek elnöki tisztségét két éven keresztül láttam el.

2003 októberében a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökévé választottak. A Mozgalom vezetése hihetetlenül nagy feladat és felelősség, de egyben nagyon sok öröm forrása is. Az országot járva szinte mindenhol tapasztalom az emberek szeretetét és a most felnövő, jobboldali ifjúságba vetett hitét. Feladatunknak érezzük, hogy a rendszerváltozás idején, illetve utána eszmélő fiataloknak a nemzeti, keresztény politikában betöltött aktív, lendületes szerepét fenntartsuk, és lehetőség szerint gyarapítsuk. Hiszünk abban, hogy ha a szocializmus alatt becsületét megőrző idősebb korosztály a jobboldali ifjúságot kézen fogja, akkor egy széttéphetetlen, erős láncot alkothatunk.

A Jobbik párttá alakulásával a szociálliberális és a polgári jövőkép mellett megjelenik a nemzeti jövőkép. Egy olyan értékek mentén szerveződő program, amely nyitva áll minden nemzetben gondolkodó ember előtt. Egy jövőkép, amelyre 13 éve sokan várnak. Egy program, amely egy büszke, élhető és független Magyarország felé mutat. Isten adja, hogy így legyen!

Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése
Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek.
A Jobbik szerint a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényjavaslat veszélyezteti a bírói függetlenséget.
A mai napon lezárják a körömi pontonhidat, ezzel együtt pedig megnyitják a felújított, továbbra is egy sávos kesznyéteni hidat.
A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – a mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt.
A magyar hatóságok legfontosabb feladata, hogy azonnal elfogják és átadják a macedón hatóságoknak a szökésben lévő volt macedón kormányfőt Nikola Gruevszkit

2018 november