Pécsi gyilkosság: a halálbüntetés visszaállításáról egyeztetne a Jobbik

2012-07-16 15:49

A bestiális pécsi gyilkosság ismételten kiváltotta a magyar társadalom döbbenetét, és rávilágított arra a sajnálatos tendenciára, hogy a bűnözők egyre gátlástalanabb és egyre brutálisabb formákat választanak bűnelkövetéseiknél.

A kormánynak végre be kellene ismernie, hogy a három csapás törvény nem oldja meg ezt a problémát, mert ezekben az esetekben még a tényleges életfogytiglani büntetés sem képvisel megfelelő elrettentő erőt. Ellenben megfigyelhető, hogy folyamatosan nő a kirívóan súlyos bűncselekmények száma, amelyekkel szemben a társadalom védtelen. Itt az ideje, hogy végre radikális változás következzen be a büntetések területén, amelyek közül a kirívóan súlyos, életellenes bűncselekmények esetében a halálbüntetés lehet az egyetlen ténylegesen visszatartó törvényi eszköz.

A Jobbik a halálbüntetés visszaállítását már évek óta szorgalmazza. Bízunk abban, hogy mind a kormány-, mind pedig a balliberális ellenzéki pártok a bűnözők jogai helyett végre a törvénytisztelő magyar társadalom védelmét tekintik elsődleges feladatuknak, és a megoldás érdekében hajlandóak az érdemi párbeszédre a Jobbikkal.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

2019 február