4. Szima Judit

2009-05-13 21:53
-A +A

[img_assist|nid=6357|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=214]Három leánygyermek büszke édesanyjaként látom el a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkári teendőit. Kiskorú gyermekemet 8 hónapos kora óta egyedül nevelem, mivel édesapja 2000-ben egy baleset következtében tragikus hirtelenséggel elhunyt. 2009. május 14-én megszületett első unokám, Dániel. Legfontosabb feladatomnak tekintem gyermekeim életre való nevelése mellett, hogy szakszervezeti vezetőként segítsem megoldani a munkavállalók kiszolgáltatottságából adódó problémákat, és egy olyan erős, egységes, hatékony szakszervezeti mentalitást honosítsak meg kollégáimmal közösen Magyarországon, mint amely mentalitás a TMRSZ-t megalakulása óta fémjelzi.

Debrecenben születtem 1960. február 24-én. Hajdú-Bihar megyéből származom. Édesapám 77 éves, a rend őrzőjeként, egyenruhás rendőrként szolgált évtizedekig. Édesanyám a helyi TSZ-ben dolgozott.

A Derecskei Gimnáziumban érettségiztem, majd a Debreceni Tanítóképző Főiskola hallgatója lettem. 1979-ben elkerültem Tolna megyébe, és tanulmányaimat Kaposvárott folytattam, tanítónői szakképesítést szereztem. 1983-1985-ig Budapestre a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolára jártam, ahol gyógypedagógiai tanár képesítést szereztem.

1979-től 1987-ig előbb egy évet óvónőként, majd tanárnőként dolgoztam Szekszárdon. Ezt követően a családi hagyományt folytatva a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Szekszárdi Rendőrkapitányságán helyezkedtem el mint kinevezett polgári alkalmazott. 1991-ben már bűnügyi területen dolgozhattam mint vizsgáló, időközben pedig a harmadik diplomámat is megszereztem a kétéves másoddiplomás Rendőrtiszti Főiskolán, ahol bűnügyi tisztként végeztem. 2005. október 1-jéig dolgoztam bűnügyi területen, több olyan kiemelt bűnügyben jártam el, mely országos érdeklődést is kiváltott.

Munkám során folyamatosan tapasztaltam a rendőrségen dolgozók kiszolgáltatottságát, amely a szigorú kötelmi rend miatt sokkal erősebben nyilvánult meg, mint a civil szférában. Munkám mellett már 1989-től szakszervezeti tisztségviselőként is tevékenykedtem. Miután a szakszervezeti tevékenységet teljesen másképp gondoltam, mint ahogy azt a szakszervezet végezte, ahová addig tartoztam, a dolgozók érdekeinek hatékonyabb képviseletének szükségessége miatt 2004-ben megalakítottuk a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete jogelődjét, a Tolna Megyei Rendőr Szakszervezetet.

Szakszervezeti munkám során a rendőrségen belül uralkodó rendezetlen állapotok feltárása, nyilvánosságra hozatala nagyban hozzájárult a negatív folyamatok lassításához, sőt meggátolásához. Érdekképviseleti tevékenységünk a súlyos munkajogi jogsértéseket már eddig is sok esetben orvosolta, megszüntette, remélhetőleg kollégáink megelégedésére.

A szakszervezetünk munkája segíti a magyar embereket a rendőrség szervezetének, munkájának megismerésében, illetve a sokszor elhallgatott visszás jelenségek megvilágításával a nyilvánosságot tájékoztatjuk abból a célból, hogy a Rendőrség az legyen, amire ki van találva, ami az eredeti funkciója, azaz a rend fenntartásával a tisztességes embereket védje és szolgálja. Célom, hogy a magyar emberek, így a magyar rendőrök is hazánk megbecsült munkavállalói legyenek, a rendőri munkát a magyar állampolgárok megismerjék és elismerjék.

Szakmai célkitűzéseink megvalósításában a Jobbik Magyarország Mozgalom az egyetlen olyan politikai erő, amely ezen célkitűzésünk megvalósításában partnerként fogadta el szakszervezetünket, és a politikai kampányígérgetések helyett tettekben is kész törekvéseinket segíteni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom eddigi szakmai munkásságom elismeréseként felkért arra, hogy mint magánember fogadjam el felkérésüket az európai parlamenti képviselőválasztáson jelöltként való részvételre. A Jobbik EP-listáján a 4. hely biztosításával a Jobbik kifejezte azon szándékát, hogy a közrend, a közbiztonság megteremtésében, valamint a munkavállalók helyzetének javításában valóban komoly partnerként tekint a TMRSZ-re. Az egyes szakmai, érdekvédelmi kérdésekben való azonos álláspontok biztos alapot teremtenek egy hosszú távú szakmai együttműködés számára a két szervezet között.

Bízom abban, hogy a magyarországi munkavállalók, különösen azok a munkavállalók és családtagjaik, akik az elmúlt húsz évben a rendszerváltás egyre keserűbb kenyerét ették eddig, felismerik annak a szövetségnek a nagyszerű lehetőségeit a jövőre nézve, amelyet a TMRSZ és a Jobbik az ország lakosságának érdekeit szem előtt tartva köt meg egymással. Kérem, hogy szavazataikkal támogassák a Jobbikot, azt a pártot, amely mindannyiunk számára reményt ad arra, hogy az ország visszatérjen egy olyan útra, ahol minden tisztességes, dolgos magyar ember a társadalom megbecsült és elismert tagja lehet. Az Európai Parlamentbe kerülő jobbikos képviselők a magyar érdekeket a legjobb tudásuk szerint fogják képviselni.

Győzzön a Jobbik!

{B}Szima Judit{/B}

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február