6. Zsiga Dániel

2009-05-13 19:21

[img_assist|nid=6381|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=216]Budapesten születtem, 1979. június 1-én. Lakótelepi környezetben nőttem fel, ezután Óbudára költöztem, ahol 15 éve élek. A közélettel a ’90-es évek közepén kezdtem érdemben foglalkozni, a generációmra jellemző hittel, csodavárással. Rövid idő alatt kiábrándultam a jelenleg is az ország házában ülő „elitből” és szervezeteikből, és már középiskolás koromban csatlakoztam a MIÉP-hez, melynek később óbudai ifjúsági tagozatát vezettem. Ebben az időszakban jelentek meg első cikkeim, verseim, publikációim is.

Miután írásaim egyre szélesebb körben váltak ismertté, megalapítottam a Kárpátia Műhelyt, ahol tehetségek felkarolása mellett rengeteg fontos tevékenységbe kezdtünk. Könyvgyűjtéseket rendeztünk az elszakított országrészeken élő gyermekek számára, gyűjteni kezdtük a kulturális értékeket, régi magyar nyelvű kéziratokat mentettünk meg, melyek ma már könyvsorozat formájában is elérhetők.

Tapasztalataim és szakértői munkám rögzítése során hat sikeres könyvem látott napvilágot Z. Kárpát Dániel írói nevemen, melyek könnyű értelmezhetőségük okán sokaknak segítettek megérteni a világ mai körforgásának mozgatórugóit.

Fő szakterületeim egyike a fogyasztóvédelem, több akciót kezdeményeztem az egészségtelen élelmiszerek és a nagyáruházak polcain található, káros hatású árufajták kitiltásáért. A Jobbik kötelékében az EU-kabinet vezetőjeként a program részleteinek kidolgozásáért és a közlemények képviseletéért felelek. Pártom környezetvédelmi programjának egyik kialakítójaként saját életvezetésemmel is követhető mintát kívánok állítani.

{B}Zsiga Dániel{/B}

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.
„Mi várunk” program néven három lábon álló javaslatcsomagot dolgozott ki a Jobbik annak érdekében, hogy megállítsák az albérleti díjak további emelkedését.
Az elmúlt hetekben újabb megdöbbentő eseteknek lehettünk tanúi, melyek teljesen jogosan okoztak közfelháborodást.
2016-ban 23 ezer, 2017-ben 36 ezer, míg 2018-ban már majdnem 50 ezer bevándorló érkezett az országba.

2019 augusztus