Szenzáció! A HVG megtalálta Novák Előd önéletrajzát!

2012-08-01 17:50
-A +A

A hvg.hu ma reggeli vezércikkében „Brüsszelből is kapott fizetést Novák Előd” címmel exkluzív hírként közli, hogy a márciusban EU-zászlót égető Novák Előd és „a kuruc.infó nevű szélsőséges portállal korábban hírbe hozott” személyek titkári fizetést kaptak Szegedi Csanád EP-képviselőtől. A barikad.hu utánajárt az ügynek.

A hvg.hu „felfedezését”, miszerint Novák Előd több hónapon keresztül Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő asszisztenseként dolgozott Brüsszelben, minden internet-hozzáféréssel rendelkező magyar állampolgár tudhatta – már aki ilyen szintű érdeklődést mutat a Jobbik szervezeti ügyei iránt.

Az adat ugyanis megtalálható a Wikipedia nyílt tartalmú online enciklopédiáján (katt ide), vagy az országgyűlési képviselő parlament honlapjára feltöltött önéletrajzában (katt ide).

Portálunk az ügyben megkereste a képviselőt.

Barikad.hu: A jobbikos zászlóégetés óta a fősodratú médiában rendre felmerül, hogy miért kritizál a Jobbik valamit, aminek maga is részese: miért küld képviselőket Brüsszelbe, miért fogadnak el pénzt a munkájukért, miért élnek az Európai Unió intézményi kereteinek lehetőségeivel?

Novák Előd: Az, hogy egy rendszert meg akarunk változtatni, nem jelenti azt, hogy ennek a rendszernek ne lehetnénk képviselői vagy más jellegű alkalmazottai akár az Európai Parlamentben, akár máshol. Ezeket az összegeket ráadásul nem „Brüsszeltől kapjuk”, nem valamiféle kegyről beszélünk, hanem a magyar adófizetők által befizetett, majd egy bürokratikus rendszerben megforgatott pénzről. A magyar alkotmányos rendszert is meg akarjuk változtatni, de ez nem jelenti azt, hogy ne vennénk részt például a magyar parlament munkájában.

B: A Jobbik nagy harcosa az álláshalmozás tiltásának, az asszisztensi munkakör nem volt összeférhetetlen más pártbeli munkájával?

NE: Bár a HVG-nek világosan elmondtam, a cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy amikor országgyűlési képviselő lettem, akkor lemondtam az EP-titkárságomról. Én az asszisztensi munkakört főállásnak tekintettem, ez idő alatt más állásom nem volt.

B: Mennyi pénz járt ezzel a beosztással?

NE: Valamivel kevesebb, mint havi nettó százezer forinthoz jutottam ebből a keretből.

B: Milyen munkát végzett ezért?

NE: Ez egy klasszikus asszisztensi feladatkör volt, napi szintű munkavégzéssel. Szegedi Csanád magyarországi sajtósaként elsősorban sajtófeladatokat láttam el, háttérfeladatokat végeztem.

B: Milyen szerepe volt ebben a Kuruc.infónak? Előfordulhat, hogy – Ambrus Zoltánhoz hasonlóan – egyesek zsarolhatták Szegedi Csanádot?

NE: Eleve azt se mondhatjuk, hogy ezek kurucinfós körök lennének, ezt soha senki nem bizonyította még. Nekem a párt sajtósaként feladatom volt a különböző médiumokkal, így természetesen a nemzeti radikális honlapokkal – köztük a kuruc.infóval is – jó kapcsolatokat ápolni, de ezek a vádak alaptalanok. A kuruc.info szerintem mindig is tárgyilagos volt a Jobbik számára kényes ügyekben, de soha nem hallgatta el a hírértékű eseteket, és ez jelen esetben is így volt.

barikad.hu

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.
Szerdán megkezdődött az úgynevezett szájzár törvény parlamenti vitája.
Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket.
Bemutatta új szóvivőjét a Jobbik: Farkas Krisztina volt televíziós újságírót.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november