Vona Gábor: Népszavazást kell tartani Magyarország EU tagságáról!

2011-10-24 14:26
-A +A

Vona Gábor felszólalásának kezdetén bírálta a miniszterelnököt, amiért egy nemzeti ünnepen Budapest helyett Brüsszelt választotta. Ez egy magyar miniszterelnöknek megengedhetetlen mulasztás – vélte a Jobbik elnöke.


A Jobbik frakcióvezetője szerint ki kell mondani azt, hogy az Európai Unió megmenthetetlen. Ebben a közösségben pedig, amit Európai Uniónak hívnak – véli a politikus – Magyarország elmúlt hét éve csak ráfizetés volt. Az EU-nak kizárólag olcsó munkaerőnek, piacnak, és szeméttelepnek kellettünk, ebbe a közösségbe pedig a Fidesz az MSZP-vel közösen toloncolta be Magyarországot – mondta Vona Gábor.


Ami az EU csúcson vasárnap elhangzott – folytatta a pártelnök –, az egy tüneti kezelés, amelynek a miniszterelnök is részese, egy süllyedő hajó fedélzetén szaladgálnak le föl, a magyarországi, távlati kezelésre vonatkozó intézkedésekről pedig Orbán Viktortól nem lehetett hallani semmit – tette hozzá Vona Gábor. Felszólalása végén a Jobbik elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egy valódi népszavazásra lenne szükség azzal kapcsolatban, hogy van-e még helye Magyarországnak az Európai Unióban. 2003-ban egy antidemokratikus választáson döntött erről a magyar társadalom – mondta Vona Gábor –, ezért legalább egy féléves társadalmi vitát szánni kell erre, és lehetőséget kell adni a magyar társadalomnak arra, hogy eldöntse, akar-e ennek a süllyedő hajónak az utasa lenni, vagy sem.


 


Ajánlott cikkek

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.
A közelmúltban a miskolci Kilián lakótelep parkjában méreg szedte áldozatait, számos kutya halálát okozva.
A Magyar Időkre került a hét második felére a sor.
Ismét elmarasztalta a bíróság a Habony-művek egyik zászlós hajóját!
Újabb településen bontott zászlót a legerősebb ellenzéki párt!

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 november