Keresztállítás országszerte

2003-11-30 17:00
-A +A

Az idei karácsony közeledtével az Ifjú Magyarok Egyesülete - utolsó reményeként - a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz fordult. A párttá alakuló szervezet szűkös erőforrásai ellenére is készségesen segített a nemes cél érdekében, így most az ország mintegy harminc helységében állít öt méteres, adventi koszorúval díszített fakeresztet.

A legforgalmasabb helyekre kerülő keresztény jelképpel a karácsonyi bevásárlási láz miatti rohanásban fel kívánják hívni az emberek figyelmét az ünnep igazi értelmére.

Tavaly karácsonyra az Ifjú Magyarok Egyesülete egy keresztet állított a budapesti Moszkva téren; máig ismeretlen tettesek azonban ledöntötték és szétverték azt. A II. kerületi rendőrség a biztonsági videofelvételeket kérésre sem hozta nyilvánosságra, sőt azóta még csak nem is válaszolt a feljelentésre. (Mindezekről további információk és fényképek a Nemnemsoha oldálon találhatók.)

Az első keresztet ünnepélyes, ökumenikus könyörgéssel egybekötve állítják fel; mind a három történelmi, keresztény egyház lelkésze felszenteli, illetve megáldja azt. A kereszt talapzatán mécsesek, virágok helyezhetők el.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Jobbik advent első vasárnapján (nov. 30.) 16 órakor a budapesti Kossuth téren.

Aki valamely kereszt esetleges barbár megrongálását észreveszi, az a mielőbbi helyrehozatal érdekében jelezze azt a főszervezőnek:

Novák Előd,
az Ifjú Magyarok Egyesületének elnöke,
a Jobbik keresztállítási akciójának főszervezője
(30/358-27-23, novak.elod@jobbik.hu)

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február