A Jobbik szégyenteljesnek tartja a Gotovina tábornok elleni ítéletet

2011-04-21 14:06

A Jobbik álláspontja szerint a Hágai Törvényszék Ante Gotovina ellen meghozott ítélete igazságtalan és morálisan elfogadhatatlan. Az elítélt tábornok olyan nemzeti hős, aki tevékenysége miatt példaként áll a horvát és minden szabadságszerető nép előtt. Ante Gotovina és a honvédő háború hősei nemcsak a területi integritás és nemzeti szuverenitás helyreállítását jelentik a horvátok számára, hanem a nemzeti kohéziót és a büszke hazafiságot is. Korunkra jellemző kórtünet, hogy az ún. „nemzetközi közösség” ez ellen lép fel.

A horvát felszabadító háború jogos önvédelem volt, a szerb (jugoszláv) katonai és félkatonai alakulatok támadása után. A Vihar hadműveletet vezető Ante Gotovina tábornok ennek az akciónak kiemelkedő alakja, aki hazafias kiállása miatt a magyar nép előtt is példaként áll.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Külügyi kabinetjének elnöke

jobbik.hu

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

2019 február