A Jobbik szégyenteljesnek tartja a Gotovina tábornok elleni ítéletet

2011-04-21 14:06

A Jobbik álláspontja szerint a Hágai Törvényszék Ante Gotovina ellen meghozott ítélete igazságtalan és morálisan elfogadhatatlan. Az elítélt tábornok olyan nemzeti hős, aki tevékenysége miatt példaként áll a horvát és minden szabadságszerető nép előtt. Ante Gotovina és a honvédő háború hősei nemcsak a területi integritás és nemzeti szuverenitás helyreállítását jelentik a horvátok számára, hanem a nemzeti kohéziót és a büszke hazafiságot is. Korunkra jellemző kórtünet, hogy az ún. „nemzetközi közösség” ez ellen lép fel.

A horvát felszabadító háború jogos önvédelem volt, a szerb (jugoszláv) katonai és félkatonai alakulatok támadása után. A Vihar hadműveletet vezető Ante Gotovina tábornok ennek az akciónak kiemelkedő alakja, aki hazafias kiállása miatt a magyar nép előtt is példaként áll.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Külügyi kabinetjének elnöke

jobbik.hu

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember