A Jobbik nem adná az erdőket

2009-06-17 14:27
-A +A

A Jobbik elképedve értesült arról, hogy a csomagoláshoz lassan hozzálátó Bajnai-garnitúra naptári napokra lebontva tervezte meg az ország még magyar kézben lévő természeti kincseinek kiárusítását. A kormányzásra teljes mértékben alkalmatlan kabinet jelen pillanatban azokat akarja külföldi kézre játszani, amelyek egy nemzeti radikális kormányzás esetén megalapozhatják hazánk tartós növekedési pályáját.

Szakértői csapatunk vallja, hogy tartós gyarapodásra csak a lehető leginkább önellátó, öngondoskodó Magyarország képes. Ennek felépítése érdekében alapvető követelmény a vízkészletek védelme, a földek magyar tulajdonának (alap)törvényi szavatolása, a jó minőségű magyar mezőgazdaságra épített, hazai tulajdonban lévő új feldolgozóipar kiterjesztése, mely hungarikumokkal árasztja el az európai piacot is. Az Oszkó Péter „üzletember” által kidolgozott privatizációmodell ezzel szemben óriási vagyont kíván kijátszani az országból: az erdővagyont és a termálvizek kitermelésének jogát.

Az Oszkó-modell leleplezett első lépcsője a szolgáltatók (így a vízművek) egy csúcscégbe való összevonása, a „hatékonyságra” történő hivatkozással. Később pedig e csúcscégeket vinnék tőzsdére. Csakhogy a tőzsdéken nem a kisnyugdíjasok vásárolnak, hanem a tőkeerős külföldi társaságok. A kormányzat hasonló módon akarja értékesíteni a magyar erdővagyont is: a 19, egyenként amúgy sikeresen működő erdőgazdaságot akarják egyetlen vagyonkezelő holdingba tömöríteni. Ezt követően magát a holdingot sem szükséges eladniuk, elég, ha annak vagyonkezelői jogát külföldi kézbe játsszák, ettől kezdve a kitermelés, de még a vadhúsfeldolgozás joga is idegen cégeké lenne. A termálvizek hőkitermelésének jogát pedig egy csendben keresztülvitt országgyűlési határozattal kívánnák elherdálni, aminek megszavazói kénytelenek lesznek elszámolni tettükkel.

A Jobbik megoldási javaslatai egyértelműek: alkotmányos védelem alá vonnánk mind a földeket, mind a vizeket, ha pedig ide eljutunk, maga az alkotmány következik: igazi védőpajzsot csak a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása biztosíthat. Új földtörvény elfogadtatását is elengedhetetlennek tartjuk, amely az üzemméret szabályozása által elérné, hogy egy tulajdonos kezében csak korlátozott mennyiségű terület lehessen, aki pedig földtulajdont akar vásárolni, rendelkezzen hazai mezőgazdasági végzettséggel, beszélje nyelvünket, és cége legyen bejegyezve itthon. Ez eleve lehetetlenné teszi a multinacionális ültetvények kiépítését Magyarországon.

A Jobbik azonnal hozzákezdene a zsebszerződéses ügyek felülvizsgálatának is, majd nem várna másra az elszámoltatás ügyében sem: az utóbbi 20 év összes olyan ügyét felgöngyölítenénk, mely Magyarország természeti örökségének külföldi kézre játszásához köthető. Látható: az előző garnitúrák érintettsége okán ezt a célt egyedül a nemzeti radikálisok érhetik el.

{B}Z. Kárpát Dániel
A Jobbik EU-kabinet elnöke{/B}

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február