A K&H Bank még mindig nem fizet

2003-10-15 17:18
-A +A

[Népszabadság] Egyetlen fillért sem ismert még el ügyfeleinek követeléséből a K&H Equities. A brókercég tulajdonosai - a K&H Bank és a holland ABN Amro - korábban azt ígérték, minden jogos kárigényt kielégítenek, helytállnak leánycégük helyett, ha annak vagyona elégtelen lenne.

Az ügyfelekkel két és fél hónapja tartó egyeztetések során állítólag elkészültek a jegyzőkönyvek a követelésekről, bár ezt többen cáfolják, mivel a bank még mindig nem mondja meg, hogy ezekből mennyit ismer el. Egyelőre nemcsak az ígért hozamot, de az eredetileg befizetett, a brókercégnél lévő tőkét sem fizették ki még senkinek. Ezt sokan sérelmezik, s perre készülnek. Már csak azért is, mert a negyedévenként kapott - Kulcsár Attila szignójával ellátott - egyenlegértesítőn szereplő összeggel szemben semmit sem tud felmutatni a pénzintézet - azaz könyvelési homály fedi a pénzek útját. Hogy mekkorák az ügyfél, illetve a bank által elismert összegek, arra egyetlen példa: az egyik VIP-ügyfél utoljára kapott papírja 47 millió forintról szól, ám a K&H most arról értesítette: számlája mínuszba fordult. Az eredetileg elhelyezett tőke 27 millióra rúgott, de a bank azt sem hajlandó kifizetni. A K&H Equitiestől összesen jóval több mint húszmilliárd forintot követelnek. Igaz, az összeg mintegy fele a Betonút Rt. kárigénye: összesen 11,82 milliárd forint. (Az útépítő cég két tulajdonosának magánemberként is jelentős summája ragadt bent, legalábbis a nyilvántartás szerint. A jelentősebb, több mint félmilliárdos összeg Garamszegi Gáboré, a társaság korábban letartóztatott volt vezérigazgató-helyetteséé.) Tegnap a K&H Banknál megerősítették: követelést csak akkor ismernek el, ha azok valós bizonylatokkal dokumentálhatóak és alátámaszthatók. A Kulcsár által kezelt számlák esetében azonban pontosan ez hiányzik.

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember