A K&H Bank még mindig nem fizet

2003-10-15 17:18

[Népszabadság] Egyetlen fillért sem ismert még el ügyfeleinek követeléséből a K&H Equities. A brókercég tulajdonosai - a K&H Bank és a holland ABN Amro - korábban azt ígérték, minden jogos kárigényt kielégítenek, helytállnak leánycégük helyett, ha annak vagyona elégtelen lenne.

Az ügyfelekkel két és fél hónapja tartó egyeztetések során állítólag elkészültek a jegyzőkönyvek a követelésekről, bár ezt többen cáfolják, mivel a bank még mindig nem mondja meg, hogy ezekből mennyit ismer el. Egyelőre nemcsak az ígért hozamot, de az eredetileg befizetett, a brókercégnél lévő tőkét sem fizették ki még senkinek. Ezt sokan sérelmezik, s perre készülnek. Már csak azért is, mert a negyedévenként kapott - Kulcsár Attila szignójával ellátott - egyenlegértesítőn szereplő összeggel szemben semmit sem tud felmutatni a pénzintézet - azaz könyvelési homály fedi a pénzek útját. Hogy mekkorák az ügyfél, illetve a bank által elismert összegek, arra egyetlen példa: az egyik VIP-ügyfél utoljára kapott papírja 47 millió forintról szól, ám a K&H most arról értesítette: számlája mínuszba fordult. Az eredetileg elhelyezett tőke 27 millióra rúgott, de a bank azt sem hajlandó kifizetni. A K&H Equitiestől összesen jóval több mint húszmilliárd forintot követelnek. Igaz, az összeg mintegy fele a Betonút Rt. kárigénye: összesen 11,82 milliárd forint. (Az útépítő cég két tulajdonosának magánemberként is jelentős summája ragadt bent, legalábbis a nyilvántartás szerint. A jelentősebb, több mint félmilliárdos összeg Garamszegi Gáboré, a társaság korábban letartóztatott volt vezérigazgató-helyetteséé.) Tegnap a K&H Banknál megerősítették: követelést csak akkor ismernek el, ha azok valós bizonylatokkal dokumentálhatóak és alátámaszthatók. A Kulcsár által kezelt számlák esetében azonban pontosan ez hiányzik.

Ajánlott videók

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.
Érzik, hogy kínos, és mivel nem tudják meg nem történté tenni, ezért össze-vissza beszélnek.
A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben.
„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

2019 június