A Spiró-botrányért valakinek felelnie kell!

2009-05-05 13:43

[img_assist|nid=6280|title=Dúró Dóra, a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetének elnöke|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=209]A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy a 2009. évi középszintű magyar írásbelin szerepelt Spiró György egy írása az irodalomolvasásról. A Jobbik szerint nincsen helye az érettségin egy olyan ember művének, aki következetesen, évtizedes rutinnal gyalázza a magyarságot, gúnyt űzve történelmünk több nagy tragédiájából, mindenekelőtt Trianonból. A magyarellenes „költő” emellett átírná Jókai műveit, hogy – mint mondta – „élvezhetőbb legyen”.

A Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetjének véleménye szerint nem Jókai átírására, hanem pontosan Jókai szintű írókra és költőkre lenne szüksége a magyar irodalomnak. Az olvasók számának drasztikus csökkenése kapcsán pedig Spiró Györgynek nem a klasszikusok átírásán kellene gondolkodnia, hanem önkritikát kéne gyakorolnia. Ezt kezdhetné azzal, hogy élete során elkövetett antimagyar tevékenységéért megköveti a magyar népet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom követeli az írásbeli érettségi feladatsort összeállítók felelősségre vonását a magyar irodalom megcsúfolása miatt. Emellett felhívjuk az illetékesek figyelmét irodalmunk olyan hivatalosan elhallgatott, ámde kiváló íróira, mint Wass Albert, Szabó Dezső, Németh László vagy éppen Csengey Dénes, akinek nevét viseli a Jobbik által alapított könyvtár is.

{B}Dúró Dóra,
a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinet elnöke{/B}

A miniszterelnök-helyettes ne pazarolja a magyar emberek adóját és ne ölje meg a svéd emberek háziállatait.
Az OECD államok munkavállalói közül az egyik legtöbbet dolgozó, ámde méltatlanul alulfizetett dolgozói a magyarok.
"Ez a törvény illegitim"
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a nemzetközi sajtó magyarországi képviselői előtt, angol nyelven is bemutatta „Biztonságos Európát, szabad Magyarországot!” című európai választási programját.
Szávay István Facebook-bejegyzése.
A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.

2018 december