Egyed Zsolt már korábban lemondott mentelmi jogáról

2010-03-08 20:32

A Jobbik és Egyed Zsolt örömmel nyugtázta, hogy az OVB felfüggesztette az új erő miskolci képviselőjelöltjének mentelmi jogát. A februárban indult polgári peres eljárás során Egyed Zsolt már nyilvántartásba vett jelöltként a bírósági jegyzőkönyvben rögzített módon lemondott mentelmi jogáról a párt programjával összhangban, amely ezt a mára kiskapuvá vált intézményt el kívánja törölni. A hatályos jogszabályok alapján a Miskolci Városi Bíróság nem fogadhatta el a jobbikos politikus gesztusát, hanem az OVB-nél kellett kérni a mentelmi jog felfüggesztését.

Egyed Zsolt – jobbikos politikushoz híven – egy ilyen tyúkper esetében is bizonyította, hogy az új erő nemcsak szavak szintjén küzd a mentelmi jog eltörléséért, hanem képviselőjelöltjei jó példával járnak elöl.

Szabó Gábor
a Jobbik országos kampányfőnöke

Az eseményen tesznek esküt a Jobbik megválasztott képviselői és polgármesterei.
A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete alapján a pestisracok. hu nevű áljobboldali portálnak az alábbi helyreigazítást kell közölnie.
Így a Jobbik november 9-én tartandó tisztújító kongresszusán a jelenlegi állás szerint Jakab Péter lehet az egyetlen elnökjelölt.
A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

2019 október