Eltörölné a mentelmi jogot a Jobbik

2009-12-22 18:45

Vona mentelmi joggal is ugyanígy járt volna "tettenérésekor"Vona mentelmi joggal is ugyanígy járt volna "tettenérésekor"A mentelmi jog megszüntetését fogja javasolni a Jobbik az országgyűlési képviselők és jelöltek esetében – így döntött az új erő Országos Elnöksége. A közelgő, teljes számonkéréshez szükség van a törvény előtti egyenlőségre. Vona Gábor tisztában van azzal is, hogy a megígért, Gárda-mellényben való bevonulása az Országgyűlésbe – az időközbeni kormányrendelet óta – „tettenérést” jelent majd, mely így újabb elhurcolásával járhat, mentelmi joga ellenére is.

A Jobbik elérte, hogy a cigánybűnözés problémája ma már nem tabutéma, s az emberek többsége tudja, mi az igazság. Bár a megoldás még a Jobbikra vár, a politikai döntéshozatalba kerülésig a közbeszédet egy új témára szeretnénk terelni: a politikusbűnözésre. Az áprilisi választásokig minden kedden közleményt adok ki a közélet megtisztításához szükséges programpontjainkból. {EXT http://jobbik.hu/node/8223/}{B}Elsőként (múlt héten) a politikusbűnözés egy törvényesített formáját, a – Jobbiknál tiltott – pozícióhalmozást vettem célkeresztbe{/B}{/EXT}, most a mentelmi jog következik.

Bár a következő országgyűlési ciklusban a jobbikos térnyerésnek köszönhetően kevesebb politikusbűnöző bújhat mentelmi jog mögé, mégis többször akarnak majd visszaélni e joggal, hiszen a Jobbik Magyarországért Mozgalom teljes elszámoltatást fog szorgalmazni mindenhol. Az Országgyűlés kétharmados többséggel függesztheti fel a mentelmi jogot, így az MSZP és az SZDSZ bennmaradó maffiózóinak számonkéréséhez várhatóan szükség lehet a Jobbik szavazataira is.
Novák Elődöt ötször állították elő - bíróság által jogerősen megállapítottan - törvénytelenülNovák Elődöt ötször állították elő - bíróság által jogerősen megállapítottan - törvénytelenül
Magasztos alkotmányos elvek mentén született a mentelmi jog intézménye évszázadokkal korábban, mára azonban a parlamentarizmusnak nem pillére, hanem épp kiskapuja lett a képviselői felelőtlenség. A törvény előtti egyenlőség kivételei nem erősítik a demokráciát. A hatalmi ágak elválasztása szép gondolat, de jelenleg nem a rendőrség vagy a bíróság befolyásolja a törvényhozókat, hanem fordítva: a végrehajtást és az igazságszolgáltatást tartja nyomás alatt a népfrontos Országgyűlés, miként azt a Magyar Gárda ügye is bizonyítja.

A képviselői munkát nem lehetetleníti el egy-két peres eljárás, elég csak az üldözött Jobbikra gondolni, melynek vezetőit nem védi mentelmi jog, mégis „van idejük” történelmet írni. Magánvádas ügyei alig vannak jobbikos politikusoknak, közvádassal azonban tele a naptár (ez mutatja, hogy inkább csak az államhatalomnak van baja az új erővel, nem az embereknek), mégse tudják ellehetetleníteni Vona Gábort sem.

Gyenge Zsoltot megakadályozták az önkormányzati ülésen való részvételébenGyenge Zsoltot megakadályozták az önkormányzati ülésen való részvételébenRáadásul a mentelmi jog nem számítana tettenérés esetén, aminek minősült pl. az is, hogy az Erzsébet téren fűre ülve, békésen tüntetett gárdista társaival az ország – akkor még csak – harmadik legerősebb pártjának elnöke. A demokrácia szégyene volt Vona előállítása éppúgy, mint Gyenge Zsolt önkormányzati képviselő „tettenérése”, amikor testületi ülésről hurcolták el Gárda-mellénye miatt. Mentelmi joga ellenére így járhat a Jobbik elnöke is, aki az Új Magyar Gárda Mozgalom 2009. július 11-ei alakulásakor megígérte, és az öltözködési kormányrendelet után is tartja: az oroszlános mellényben megy be az Országgyűlésbe.

{B}Novák Előd
a Jobbik alelnöke{/B}

Az így befolyó milliárdokat a kormányzat köteles lenne a Magyar Munkahelyvédelmi Alapba csoportosítani.
Mentelmi jog: Boldog István, Kálló Gergely
Jó esetben van egy politikai, közéleti kultúrának nevezett alap, amelyen mindenki számára érthető és követhető.
Mit csinált az elmúlt két évben a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos?
Rájuk nincs hatással a törlesztési moratórium.

2020 április