Eltüntettük Ságvári emléktábláját

2006-03-08 16:13

A Jobbik már tavaly ősszel tiltakozó sajtótájékoztatót tartott a kommunista bűnös Ságvári Endre II. kerületi emléktáblájánál, ma pedig fekete fóliával takarta el a történelemhamisító márványlapot, egyúttal kezdeményezve a hivatalos leszerelést.

A Legfelsőbb Bíróság a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kezdeményezésére március 6-án megtartott felülvizsgálati tárgyalásán ugyanis felmentette Kristóf László egykori csendőrnyomozót Ságvári Endre meggyilkolásának vádja alól. Kristóf Lászlót 1959-ben ennek az el nem követett tettnek az alapján két társával együtt háborús bűnösként kivégezték. A bíróság megállapította, hogy az intézkedő rendőrök Ságvári Endre elfogásakor az akkor hatályos jog szerint törvényesen, szabályosan eljárva próbálták elfogni az illegális kommunistát. A magát előbb színleg megadó Ságvári fegyverével három nyomozót sebesített meg, egyiküket halálosan, s végül ő is életét vesztette. A bíróság azt is kifejtette, hogy a halálos ítélet egyértelműen koncepciós jellegű, politikailag elkötelezett volt.

Hiller István, az MSZP elnöke 2004 nyarán, az esemény hatvanadik évfordulóján Ságvári Endrének, mint mártírnak emléket állító tábla előtt kijelentette, hogy büszkén vállalják vele a közösséget.

A Legfelsőbb Bíróság döntését követően nem lehet történészi vita tárgya Ságvári Endre minősítése: nem hős volt, nem mártírként halt meg, hanem jogszerűen intézkedő rendőr gyilkosaként, mai szóhasználattal
terroristaként.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja Hiller Istvánt, hogy jogkövető állampolgárként és az MSZP elnökeként kérjen bocsánatot maga és elődjei nevében az ártatlanul kivégzett Kristóf László rokonaitól, kezdeményezze a Ságvári emléktábla eltávolítását, történészként pedig fejezze be történelemhamisítási kísérleteit!

Balczó Zoltán,
a Jobbik alelnöke,
a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út Bp. 2. vk. képviselőjelöltje

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember