Hazudik az MSZP a trianoni emlékülésről is

2010-06-03 10:20
-A +A

Hazugság, hogy az MSZP a felszólalási lehetőség hiánya miatt nem vesz részt a trianoni békediktátum 90. évfordulóján sorra kerülő emlékülésen, hiszen annak előzménye, hogy a Jobbik politikai vitanapot kezdeményezett a témában június 4-ére, azt azonban nem támogatta egyetlen szocialista képviselő sem. Világos tehát, hogy csak arról van szó: a magyarellenességben korábban élen járó SZDSZ szerepére tör az MSZP. A Jobbik reméli, hogy hasonló sorsra is jutnak a hungarofóbok.

Történelmi siker, hogy – pontosan a Jobbik április 26-án bejelentett tervei szerint – augusztus 20-án lép hatályba a magyar állampolgárság megadása elszakított honfitársainknak, és 2010. június 4-én kerül bevezetésre a Trianon-emléknap. Bár még május 17-én is úgy reagált Semjén Zsolt a békediktátummal kapcsolatos politikai vitanap Jobbik általi kezdeményezésére, hogy a javaslat Robert Fico érdekeit szolgálja, de két nappal később ő maga terjesztette elő a június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánító törvényjavaslatot. Bár a Jobbik korábban benyújtott, hasonló javaslatát nem is tűzték napirendre, Fidesz-színekben mégis megvalósulhatott e hazafias intézkedés.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azért is tartja történelmi sikernek az emlékülés kiharcolását, mert 20 éve a Fidesz még demonstratívan kivonult az ülésteremből, amikor a békediktátumra egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés. 10 éve, a Fidesz kormányzása alatt pedig semmilyen megemlékezés nem volt, hiába tartottak a 80. évforduló másnapján államfőválasztó ülést a Parlamentben. Bízunk benne, hogy a jövőben állami kitüntetések, emlékbélyeg és más méltó elemek is kísérik az évfordulót.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Jobbik az emlékülés részvevőinek a történelmi Magyarország címerét ajándékozza aranyozott kitűző formájában, hogy ez az ún. középcímer (mely a házelnök mögött is látható a Parlamentben) a nemzeti összetartozás jelképe legyen. Ennek viselésére kéri a Jobbik azon honfitársakat is, akik június 4-én 19:30-kor a Szent István Bazilikától a Sas utcán keresztül a Szabadság térre vonulnak közösen, hogy az ereklyés országzászló visszaállítását követeljék.

Novák Előd,
a Jobbik alelnöke

Ajánlott cikkek

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február