Ismerni kell a vallási felekezetek arányát

2009-09-26 11:24
-A +A

A Jobbik tiltakozik a kormány azon elképzelése ellen, amely szerint kihagynák a 2011-es népszámlálás kérdőívéből a vallási hovatartozásra vonatkozó kérdést. Napjaink morális állapotának egyik fokmérője ugyanis a valláshoz való viszony, a hit szerepe a mindennapokban.

A Jobbik szerint fontos, hogy minél pontosabb diagnózist lehessen fölállítani a magyar társadalomról a vallás területén is, hogy a szellemi, lelki élet gyógyítására is megfelelő lépeseket foganatosíthassunk, ezért fontos, hogy szerepeljen továbbra is a kérdés. Szükséges azt is megtudni, hogy a Magyarországon bejegyzett 231(!) „egyház”, amelynek többsége csak az anyagi lehetőségeket kihasználó destruktív szekta (pl. Szcientológia Egyháza, Magyar Boszorkányszövetség), pontosan hány állampolgárt tömörít, és annak fejében milyen összegű állami támogatást, adókedvezményt kap. Valószínűleg nem véletlen, hogy a történelmi egyházakkal ellentétben csak a kis gyülekezetek tiltakoznak az ominózus kérdés ellen, amely a kommunista rezsim korszakától eltekintve 1870 óta mindig is szerepelt a népszámlálási kérdőíveken.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a parlamentbe kerülve indítványozni fogja az egyházak bejegyzését szabályozó törvény szigorítását, ugyanis tarthatatlan az a jogi gyakorlat, hogy 100 fő elegendő egy egyház alapításához, majd hasonló kedvezményekre lesz jogosult, mint egy milliókat tömörítő történelmi egyház. A jelenleg „egyházakként” bejegyzett gyülekezeteket vizsgálat alá kell vonni, hogy képet kapjon a közvélemény a tényleges felekezeti létszámról, a gyülekezet társadalmi - lelki tevékenységéről és az állami támogatás mértékéről. A vizsgálatok eredményei alapján a pusztán profitorientált kisegyházakat, destruktív szektákat meg kell szüntetni.

{B}Mirkóczki Ádám
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Egyházügyi kabinetvezető
{/B}

Ajánlott cikkek

Az utóbbi években kibontakozott „lakhatási kataklizma” nemcsak, hogy megoldatlan maradt, de igazából gazdája sincs ennek a problémának.
Fel kell függeszteni a következő magyar katonai kontingens Irakba indulását, amennyiben a helyzet nem javul Irán és az Egyesült Államok között.
Vállalhatatlan körülmények között szállásolták el a Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető hotelekben a rászoruló nagycsaládokat.
Simonka György országgyűlési képviselő büntetőperének előkészítő tárgyalásán az ügy több vádlottja is elismerte bűnösségét.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január