Megállapodás Amerikával: nem vonulhatunk ki Irakból

2004-08-06 00:12
-A +A

Az Amerikai Egyesült Államok megegyezett 32 Irakban szolgáló koalíciós partnerével, köztük Magyarországgal, hogy a jövőben nem egyezkednek a terroristákkal az országból történő kivonulásról - írja a BBC Online-ra hivatkozva az fn.hu.

A közösen meghozott döntés egyértelmű üzenet a túszokat ejtő milicistáknak, akik akcióik során a békefenntartó nemzeteket próbálják Irak elhagyására rábírni - fogalmazott Richard Boucher, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője.

A megállapodás kellemetlen helyzetbe sodorta Fülöp-szigetek kormányát, amely korábban egy fenyegetés hatására kivonta katonáit Irakból. Hasonlóan, mint az ENSZ, amely szervezet viszont augusztusban visszatér a közel-keleti országba. Mint ismeretes: a szervezet azért vonta ki személyzetét Irakból, mert korábban két öngyilkos bombatámadás is érte az ENSZ bagdadi székházát.

A bejelentés pillanatában a közel-keleti országban egyébként 20 külföldi túszt tartottak fogva, azonban időközben négy jordán és két török kamionsofőr is kiszabadult.
[MNO]

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.
Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, "röviden, magyar néppártként" definiálta a Jobbikot Jakab Péter.
A napokban kiderült, hogy a kormányzat a katás adózást választókat bizonyos értékhatár felett büntetőadóval sújtaná.
Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra.
Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július