Megtiltották a vízfogyasztást Esztergomban - Szennyezés került a környező patakba

2004-08-06 19:25
-A +A

Megtiltották a vízfogyasztást Esztergomban, mivel szennyezés került a környező patakba. A szennyező anyagot kibocsátó cég igazgatója elmondta, hogy a veszélyes anyagot tartalmazó fémtartály meghibásodásának okát vizsgálják, s annak lehet műszaki oka, emberi mulasztás vagy mindkettő.

Az Esztergomi Területi Védelmi Bizottság megelőző célú intézkedésként azonnali hatállyal megtiltotta a vezetékes víz ivási és főzési célú fogyasztását és felhasználását Esztergom, Esztergom-Kertváros és Tokodaltáró településeken. A rendelkezés a bizottság további intézkedéséig érvényes. Ezzel egy időben a bizottság intézkedett arról, hogy a lakosokat zacskós és palackozott vízzel el tudják látni. Esztergom Esztergom-Kertváros és Tokodaltáró polgárai a települések területén a szavazókörökben ma este hét óra után, este tizenegy óráig juthatnak zacskós és palackozott ivóvízhez. Az ívóvíz ellátást lajtoskocsik is segítik. A tilalmat azért rendelték el, mert a múlt pénteken a dorogi hulladékégetőből több mint 100 köbméter szennyezőanyag került a Kenyérmezei-patakba, majd onnét a Kis-Dunába, s az ivóvízellátást biztosító parti kutak közelében.

A veszélyes anyag elfolyásának észlelése után értesített Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség azonnal megkezdte a kármentesítést, amely jelenleg is tart. Lágler Katalin, a szennyező anyagot kibocsátó Onyx Kft. igazgatója a távirati irodának elmondta, hogy a veszélyes anyagot tartalmazó fémtartály meghibásodásának okát vizsgálják, s annak lehet műszaki oka, emberi mulasztás vagy mindkettő. Hozzátette: a vizsgálat még legalább egy hétig tart, ezért érdemben nyilatkozni csak annak befejeződése után tud.
[MTI]

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.
Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, "röviden, magyar néppártként" definiálta a Jobbikot Jakab Péter.
A napokban kiderült, hogy a kormányzat a katás adózást választókat bizonyos értékhatár felett büntetőadóval sújtaná.
Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra.
Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július