Nem bontható le a Terror Háza pengefala

2003-10-08 19:28
-A +A

[index.hu]
A Fővárosi Közigazgatási Hivatal a napokban határozott arról, hogy a megsemmisíti a pengefalra kiadott VI. kerületi bontási határozatot - értesült az Info Rádió. Az indoklás szerint a kerület kicsúszott abból az egy éves határidőből, ami a korábbi új eljárásra kötelezés és a bontási határozat között eltelt.

A Terror Házát 2002 elején adták át, nem sokkal a választások előtt. A járdára kilógó pengefal rögtön vitákat kavart a fővárosi önkormányzatnál. A város szocialista-szabaddemokrata vezetésének akkori álláspontja szerint a fal akadályozta a gyalogos forgalmat az Andrássy úton és ez az álláspont máig nem változott.

Az akkor még fideszes vezetésű kerület viszont engedélyt adott az időközben megépült létesítményre, amelyet a főváros megfellebbezett. A vitában a Fővárosi Közigazgatási Hivatal tavaly áprilisban úgy döntött, hogy új eljárásra kötelezi a kerületet, mert nem építési, hanem fennmaradási engedélyt kellett volna adni.

A választások után megváltozott a kerület vezetése, és az új szocialista vezetés idén bontási határozatra módosította a korábbi építési engedélyt. Mivel azonban a határozat kiadása és az új eljárásra kötelezés között eltelt egy év, a közigazgatási hivatal most megsemmisítette a bontási határozatot, így a pengefal maradhat.

A hivatal megsemmisítő határozata szerint a hatósági eljárás lezárult, ha a főváros továbbra is bontani szeretne, akkor polgári peres eljárás során, birtokháborítási perben keresheti az igazát.

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember