Nem bontható le a Terror Háza pengefala

2003-10-08 19:28
-A +A

[index.hu]
A Fővárosi Közigazgatási Hivatal a napokban határozott arról, hogy a megsemmisíti a pengefalra kiadott VI. kerületi bontási határozatot - értesült az Info Rádió. Az indoklás szerint a kerület kicsúszott abból az egy éves határidőből, ami a korábbi új eljárásra kötelezés és a bontási határozat között eltelt.

A Terror Házát 2002 elején adták át, nem sokkal a választások előtt. A járdára kilógó pengefal rögtön vitákat kavart a fővárosi önkormányzatnál. A város szocialista-szabaddemokrata vezetésének akkori álláspontja szerint a fal akadályozta a gyalogos forgalmat az Andrássy úton és ez az álláspont máig nem változott.

Az akkor még fideszes vezetésű kerület viszont engedélyt adott az időközben megépült létesítményre, amelyet a főváros megfellebbezett. A vitában a Fővárosi Közigazgatási Hivatal tavaly áprilisban úgy döntött, hogy új eljárásra kötelezi a kerületet, mert nem építési, hanem fennmaradási engedélyt kellett volna adni.

A választások után megváltozott a kerület vezetése, és az új szocialista vezetés idén bontási határozatra módosította a korábbi építési engedélyt. Mivel azonban a határozat kiadása és az új eljárásra kötelezés között eltelt egy év, a közigazgatási hivatal most megsemmisítette a bontási határozatot, így a pengefal maradhat.

A hivatal megsemmisítő határozata szerint a hatósági eljárás lezárult, ha a főváros továbbra is bontani szeretne, akkor polgári peres eljárás során, birtokháborítási perben keresheti az igazát.

Ajánlott videók

Ajánlott cikkek

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.
Érzik, hogy kínos, és mivel nem tudják meg nem történté tenni, ezért össze-vissza beszélnek.
A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben.
„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június