Nincs jelenlegi MSZP-tag a Jobbikban, s nem is lehet!

2009-10-01 12:30
-A +A

A Fideszhez közelálló sajtóorgánumok azt a valótlan hírt kezdték el terjeszteni szocialista forrásokra hivatkozva, hogy a Jobbik hajdúsámsoni elnöke, Montlika Zoltán jelenleg az MSZP tagja. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja nem lehet olyan személy, aki más pártnak tagja, erről a Jobbikba való belépéskor mindenkinek írásban nyilatkoznia kell, s ezt Montlika Zoltán is megtette.

Montlika Zoltán tájékoztatása alapján papíron egy ideig tényleg volt az MSZP tagja, ugyanis gyerekkori barátja, Tar Zoltán helyi szocialista elnök, egy, a helyi MSZP-ben való tisztújítás miatt barátilag megkérte, hogy belépésével és szavazatával segítse őt egy párton belüli ellenfelével szembeni választáskor. Montlika Zoltán ennél több aktivitást nem fejtett ki az MSZP-ben, s látva Gyurcsányék országromboló tevékenységét, az MSZP-ből való kilépési nyilatkozatát Tar Zoltán kezébe adta, aki megígérte, hogy a többit majd ő elintézi. Természetesen a Jobbikba való belépéskor rosszabb ajánlólevél nincs is, mint a volt MSZP-s tagság, de a párt ebben az esetben is alaposan körüljárta a tagjelölt személyét. Azon meg nem csodálkozunk, hogy Tar Zoltán nem találja a kilépési papírokat, hiszen a szocialisták ennél több értéket, vagyontárgyat is elkótyavetyéltek már kormányzásuk során.

Montlika Zoltán – látva Magyarország szétrablását és a vidéken tomboló bűnözési hullámot – 2009 elején több társával megalakította a Jobbik hajdúsámsoni szervezetét. Ezen lépésének első következménye az lett, hogy elvesztette a Fidesz által uralt önkormányzatban az addigi állását. Montlika Zoltán az elmúlt háromnegyed évben több cikkében és írásában hívta fel a hajdúsámsoniak figyelmét arra, hogy helyben nagykoalíció alakult ki a Fidesz és az MSZP között, s a különböző oldalon álló politikai vezetők egymást és egymás rokonságát teszik be jól fizető állásokba, felosztva egymás között így a helyi televízió, az iskola, iskolaszék, múzeum és művelődési ház kulcspozícióit. Montlikának ezen összefonódásokra való rámutatása még jobban egységbe kovácsolta a helyi MSZP és Fidesz vezetőit, és ennek köszönhető az a lejárató kampány, ami mind a helyi, mind az országos sajtóban elindult a hajdúsámsoni Jobbik vezetőjével szemben.

Jobbikos szimpatizánsaink megnyugtatására közlöm, hogy téves és megalapozatlan a Hír Tv azon állítása, hogy „baloldali szimpatizánsok lépnek át tömegesen a Jobbikba”, ezzel szemben az igazság az, hogy a Jobbik 7100 tagjából csak kilenc olyan személy van, aki valaha az MSZP-nek sima tagja volt, viszont 541 olyan jobbikos tagtársunk van, aki a Fideszt hagyta el, annak liberális, Deutsch Tamás és Pokorni Zoltán által fémjelzett politikája miatt, és lépett át az új erőbe.

Annak ellenére, hogy Montlika Zoltán meg van győződve abban, hogy jóhiszeműen járt el, és a helyi tényfeltáró tevékenysége miatt indultak ellene az alaptalan támadások, de lemond minden párton belüli tisztségéről, így a hajdúsámsoni szervezet elnöki tisztségéről is, és a jobbikos tagság kezébe helyezi a sorsáról való döntést. Montlika Zoltán egy ilyen nem egyértelmű helyzetben megteszi azt, amit sok parlamenti politikus – a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás miatt – sosem mert megtenni.

{B}Szabó Gábor,
a Jobbik pártigazgatója{/B}

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.
A jelöltállítás határidejének másnapján jegyezte be a bíróság Jakab Pétert a Jobbik elnökének.
Mint egy rongybabával, úgy játszik a kormány a Mátrai Erőművel.
A Fidesz félti a hatalmát, és ezért a hatalomért a Fidesznek semmi sem drága...

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember