OCÖ-bűnözés is létezik

2008-02-13 13:12

[img_assist|nid=4110|title=|desc=|link=none|align=left|width=150|height=215]A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint addig nincs esély a cigánybűnözés elleni hatékony fellépésre Magyarországon, amíg az Országos Cigány Önkormányzat különböző szintű vezetői és képviselői között büntetett előéletű, bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás alatt álló, illetve az általános iskola 8 osztályát még el nem végző személyek találhatók, akik aktívan politizálhatnak.

A cigánybűnözés felszámolásában az esetleges személyes érintettségük esetén ellenérdekelt cigány politikusokat a parlamenti pártok képviselői és jelentős közjogi méltóságok is tovább erősítik jelenlegi pozícióikban azáltal, hogy partnernek tekintésükkel a legitim politikai tényezők közé emelik őket. A Jobbik éppen ezért a cigánybűnözés felszámolását megnehezítőnek és morális szempontból rendkívül károsnak tartja, hogy Sólyom László a hivatalában fogadva erkölcsi támogatásáról biztosította a rendőrség által 11 millió forintos sikkasztással gyanúsított Kolompár Orbán OCÖ-elnököt, illetve az első fokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt Dancs Mihály borsodi cigány vezetőt.

A Jobbik szerint, miután egyre több cigány önkormányzati képviselőről (ifjabb Horváth Dezső, olaszliszkai lincselő is az volt) derül ki, hogy büntetőeljárás alatt áll, vagy már el is ítélték bűncselekmény elkövetése miatt, ezért már nem túlzás kijelenteni, hogy hazánkban a cigánybűnözés specifikus válfajaként az OCÖ-bűnözés is a közélet jól körülhatárolható részévé vált, amelynek felszámolása érdekében a Jobbik az OCÖ szervezetének és tagjainak teljes körű, bűnügyi szempontú átvilágítását követeli.

{B}Bíber József Tibor,
a Jobbik alelnöke{/B}

A Sztojka-ügy a magyar igazságszolgáltatás csődje.
Az oktatás területét nem lehet mesterségesen részekre szabdalni.
A magyar államnak csak Mészáros Lőrinc gazdagodása a fontos.
Nem fogjuk annyiban hagyni, hogy a felelősök mindenféle következmények nélkül megússzák!

2019 december