Százmilliós bírság a dorogi környezetszennyezés miatt

2004-08-10 11:54

A dorogi környezetszennyezés esetében a bírság százmillió forint nagyságrendű - mondta Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter hétfőn Budapesten, miután jelentést tett a miniszterelnöknek az elmúlt időszak környezetszennyezéseiről és a kárelhárítási munkákról.

Persányi Miklós hozzátette, "rendkívül komoly és elrettentő erejű már most is ez a bírságolási rendszer". Mint fogalmazott, súlyos ipari balesetről van szó.

A hasonló esetek elkerülése érdekében fokozott ellenőrzést, gyakori hatósági jelenlétet látnak a tárcánál szükségesnek. Az ehhez szükséges költségek megteremtése érdekében azt tervezik, hogy az ipari vállalatok vállalják a működésükhöz szükséges környezetvédelmi engedélyek eljárási költségeit. Július 30-án jelentős mennyiségű szennyező anyag került be a francia tulajdonú Onyx Kft. dorogi veszélyeshulladék-égetőművéből a Kenyérmezei-patakba és onnét a táti Kis-Dunába.
[MTI]

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.
Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, "röviden, magyar néppártként" definiálta a Jobbikot Jakab Péter.
A napokban kiderült, hogy a kormányzat a katás adózást választókat bizonyos értékhatár felett büntetőadóval sújtaná.
Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra.
Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék.

2020 július