Tocsik-per: az ügyészség szerint csak 380 ezer jár a 804 millióból

2003-10-15 17:27
-A +A

[MTI]
Tocsik Mártának mindössze 380 ezer forint jár a 804 milliós sikerdíjból - mondta az ügyészség képviselője a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán. Az ingatlanpiacon tisztességes, becsületes munkával ennyit lehetett keresni 1996-ban a Központi Statisztikai Hivatal szerint. A 804 millió forintból fennmaradó összeg pedig kamatokkal együtt visszajár - tette hozzá.

Kifejtette: a Tocsik Márta által végzett tevékenység leginkább az ingatlanszolgáltatás illetve a gazdasági tevékenységet segítő egyéb szolgáltatás kategóriájába sorolható be. Ezeken a területeken pedig arra a körülbelül féléves időtartamra, ameddig Tocsik Márta szerződések szerinti megbízása szólt, 1996-ban kevesebb mint 380 ezer forint volt az átlagkereset.

A nyolc éve tartó perben mindezidáig nem született kielégítő válasz arra, hogy egyáltalán végzett-e munkát Tocsik Márta, és ennek megállapítása már nem is várható - tette hozzá az ügyészség képviselője.

Tocsik Márta ügyvédje ugyanakkor rámutatott arra, hogy például az ingatlanügyletekben közvetítői tevékenységet végzők a gyakorlatban igényt tartanak részben az úgynevezett kötési, részben pedig a megtakarítási jutalékra. Az ilyen ügyleteknél szokásos titoktartási kötelezettség miatt azonban ebben a körben igen nehéz lesz hiteles adatokat gyűjteni.

A Legfőbb Ügyészség az ÁPV Rt. és Tocsik Márta ellen indított polgári perben azt kérte a bíróságtól, mondja ki az alperesek között 1996-ban kötött sikerdíjas szerződések érvénytelenségét és ennek megfelelően rendelkezzen a 804 millió forint visszafizetéséről.

A Legfelsőbb Bíróság a perben korábban már jogerősen kimondta a szerződések jó erkölcsbe ütközés miatti semmisségét, ám új elsőfokú eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot azért, hogy állapítsa meg ennek jogkövetkezményét. Mennyi jár valójában Tocsik Mártának a 804 millió forintból, tekintettel arra is, hogy milyen érdemi munkát végzett, mik voltak az igazolt költségei illetve milyen volt a díjazás a közvetítői piacon 1996-ban.

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember