Tocsik-per: az ügyészség szerint csak 380 ezer jár a 804 millióból

2003-10-15 17:27

[MTI]
Tocsik Mártának mindössze 380 ezer forint jár a 804 milliós sikerdíjból - mondta az ügyészség képviselője a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán. Az ingatlanpiacon tisztességes, becsületes munkával ennyit lehetett keresni 1996-ban a Központi Statisztikai Hivatal szerint. A 804 millió forintból fennmaradó összeg pedig kamatokkal együtt visszajár - tette hozzá.

Kifejtette: a Tocsik Márta által végzett tevékenység leginkább az ingatlanszolgáltatás illetve a gazdasági tevékenységet segítő egyéb szolgáltatás kategóriájába sorolható be. Ezeken a területeken pedig arra a körülbelül féléves időtartamra, ameddig Tocsik Márta szerződések szerinti megbízása szólt, 1996-ban kevesebb mint 380 ezer forint volt az átlagkereset.

A nyolc éve tartó perben mindezidáig nem született kielégítő válasz arra, hogy egyáltalán végzett-e munkát Tocsik Márta, és ennek megállapítása már nem is várható - tette hozzá az ügyészség képviselője.

Tocsik Márta ügyvédje ugyanakkor rámutatott arra, hogy például az ingatlanügyletekben közvetítői tevékenységet végzők a gyakorlatban igényt tartanak részben az úgynevezett kötési, részben pedig a megtakarítási jutalékra. Az ilyen ügyleteknél szokásos titoktartási kötelezettség miatt azonban ebben a körben igen nehéz lesz hiteles adatokat gyűjteni.

A Legfőbb Ügyészség az ÁPV Rt. és Tocsik Márta ellen indított polgári perben azt kérte a bíróságtól, mondja ki az alperesek között 1996-ban kötött sikerdíjas szerződések érvénytelenségét és ennek megfelelően rendelkezzen a 804 millió forint visszafizetéséről.

A Legfelsőbb Bíróság a perben korábban már jogerősen kimondta a szerződések jó erkölcsbe ütközés miatti semmisségét, ám új elsőfokú eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot azért, hogy állapítsa meg ennek jogkövetkezményét. Mennyi jár valójában Tocsik Mártának a 804 millió forintból, tekintettel arra is, hogy milyen érdemi munkát végzett, mik voltak az igazolt költségei illetve milyen volt a díjazás a közvetítői piacon 1996-ban.

Ajánlott videók

Pontosan tudjuk, hogy Farkas Flórián miért élvezheti a büntetlenséget.
A két képviselő, a Jobbik többi képviselőjéhez hasonlóan, elkötelezett annak érdekében, hogy a kiépülő korrupt fideszes diktatúra helyett, egy szabad, élhető és biztonságos Magyarországot teremtsenek.
Érzik, hogy kínos, és mivel nem tudják meg nem történté tenni, ezért össze-vissza beszélnek.
A Jobbik alelnökeként és a párt körmendi választókerületi elnökeként Vas megyei, elsősorban a körmendi választókerületet érintő fejlesztéseket szorgalmaztam a Parlamentben.
„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.

2019 június