Tüntetés a Magyar Rádió elnökének védelmében

2003-10-13 14:31
-A +A

[MTI]
A sajtószabadság, a Magyar Rádió függetlensége, az intézmény elnöke, Kondor Katalin és a Vasárnapi Újság című rádióműsor védelmében rendezett nagygyűlést a Honfoglalás 2000 Egyesület szombaton a Magyar Rádió főbejárata előtt. Vona Gábor, a Jobbik alelnöke a Medgyessy-kórmányról szólva azt mondta: hasonlít "a kétbalkezes... bakkecskére, aki azt terjeszti magáról, hogy mindenhez ért, mégis, bármibe fog, az összeomlik, kudarcot vall"

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke beszédében emlékeztetett rá: néhány napja Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa akart sajtótájékoztatót tartani a rádió épülete előtt, de "néhány idős néni, egy síp... elkergette". Az alelnök szerint Újhelyi István "pökhendi, kerekfejű szocialista", akinek "azt sem szabad elhinni, amit kérdez".

A szónok szerint a Medgyessy-kormány hasonlít "a kétbalkezes... bakkecskére, aki azt terjeszti magáról, hogy mindenhez ért, mégis, bármibe fog, az összeomlik, kudarcot vall". Vona Gábor úgy vélte: a szocialisták azzal próbálják elterelni a figyelmet kormányzási kudarcaikról, hogy "Kondor Katalin múltjában vájkálnak".

Szalai Annamária, a Fidesz médiapolitikusa Medgyessy Péterről szólva azt mondta: "a haza kevésbé bölcs férfiúja megbukott miniszterelnökként" és ha a K&H ügy tanúi elkezdenek vallani, "kiderül, bankárként is megbukott". Szalai Annamária szerint Medgyessy Péter a kudarcokat követően "médiacézár akar lenni". Ebben segítik pártkatonái, "hű vazallusai", Újhelyi István, aki "Ludas Matyi bőrébe bújt Döbrögi", illetve "az ORTT is felsorakozott a leendő médiacézár segítségéül".

A médiapolitikus szerint Medgyessy Péter célja a "teljes véleménydiktatúra megszerzése", és ebben "Rákosi Mátyás a nagy előd, aki feltehetően a szeme előtt lebeg". "Medgyessy Péter megbukott, reméljük,
mielőbb távozik" - jelentette ki Szalai Annamária.

A gyűlésen a sajtószabadság, a rádió vezetője és a reggeli műsor védelmében felszólaltak Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók, valamint vidéki, budapesti és erdélyi hallgatók. Míg a szervezők "sok ezer megjelent vendéghez" szóltak, az MTI helyszínen lévő tudósítójának becslése szerint mintegy 900-1000 érdeklődő jelent meg a nagygyűlésen.

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember