Tüntetés a Magyar Rádió elnökének védelmében

2003-10-13 14:31
-A +A

[MTI]
A sajtószabadság, a Magyar Rádió függetlensége, az intézmény elnöke, Kondor Katalin és a Vasárnapi Újság című rádióműsor védelmében rendezett nagygyűlést a Honfoglalás 2000 Egyesület szombaton a Magyar Rádió főbejárata előtt. Vona Gábor, a Jobbik alelnöke a Medgyessy-kórmányról szólva azt mondta: hasonlít "a kétbalkezes... bakkecskére, aki azt terjeszti magáról, hogy mindenhez ért, mégis, bármibe fog, az összeomlik, kudarcot vall"

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke beszédében emlékeztetett rá: néhány napja Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa akart sajtótájékoztatót tartani a rádió épülete előtt, de "néhány idős néni, egy síp... elkergette". Az alelnök szerint Újhelyi István "pökhendi, kerekfejű szocialista", akinek "azt sem szabad elhinni, amit kérdez".

A szónok szerint a Medgyessy-kormány hasonlít "a kétbalkezes... bakkecskére, aki azt terjeszti magáról, hogy mindenhez ért, mégis, bármibe fog, az összeomlik, kudarcot vall". Vona Gábor úgy vélte: a szocialisták azzal próbálják elterelni a figyelmet kormányzási kudarcaikról, hogy "Kondor Katalin múltjában vájkálnak".

Szalai Annamária, a Fidesz médiapolitikusa Medgyessy Péterről szólva azt mondta: "a haza kevésbé bölcs férfiúja megbukott miniszterelnökként" és ha a K&H ügy tanúi elkezdenek vallani, "kiderül, bankárként is megbukott". Szalai Annamária szerint Medgyessy Péter a kudarcokat követően "médiacézár akar lenni". Ebben segítik pártkatonái, "hű vazallusai", Újhelyi István, aki "Ludas Matyi bőrébe bújt Döbrögi", illetve "az ORTT is felsorakozott a leendő médiacézár segítségéül".

A médiapolitikus szerint Medgyessy Péter célja a "teljes véleménydiktatúra megszerzése", és ebben "Rákosi Mátyás a nagy előd, aki feltehetően a szeme előtt lebeg". "Medgyessy Péter megbukott, reméljük,
mielőbb távozik" - jelentette ki Szalai Annamária.

A gyűlésen a sajtószabadság, a rádió vezetője és a reggeli műsor védelmében felszólaltak Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók, valamint vidéki, budapesti és erdélyi hallgatók. Míg a szervezők "sok ezer megjelent vendéghez" szóltak, az MTI helyszínen lévő tudósítójának becslése szerint mintegy 900-1000 érdeklődő jelent meg a nagygyűlésen.

Ajánlott cikkek

„a magyar autóstársadalom még mindig indokolatlan sarcoknak van kitéve, sokszor maffiaszerű működési modellek közé szorítva”
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be a "szúnyoginvázió" komplex kezelése érdekében.
Mától hivatalosan is Jakab Péter vezeti a Jobbik parlamenti frakcióját.
A kormányzat pénzt ajánl azért, ha a szőlőtermelők megsemmisítik az idei termést.
Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 június