Új alelnököket választott és Alapszabályt szigorított a Jobbik

2009-10-26 12:18

Egészséges verseny és tisztességes szavazás voltEgészséges verseny és tisztességes szavazás voltNovák Előd és Sneider Tamás személyében két új alelnökkel bővült a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Elnöksége. A párt 6. születésnapján, most szombaton tartotta a VI. Kongresszusát, mely több pontban szigorította a Jobbik Alapszabályát. A küldöttgyűlésén alakult meg az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége is.

A Jobbik rohamos fejlődése miatt két új alelnököt választott a Kongresszus. A 605 regisztrált küldött 564 érvényes szavazatából Novák Előd sajtófőnök 349-et, Sneider Tamás Heves megyei elnök, egri önkormányzati képviselő 326-ot kapott, így velük bővült az Országos Elnökség. Versenyben volt még Bana Tibor Vas megyei elnök, aki 224 szavazatot kapott, és Tóth Péter Csongrád megyei elnök 184 szavazattal.

A Kongresszus szinte egyhangúan, bőven a szükséges kétharmad feletti támogatással módosította Alapszabályát, aminek keretében több egyedülálló döntésre is sor került. A Jobbik – Magyarországon egyedüli pártként – országgyűlési képviselői számára megtiltotta az önkormányzati tisztségek betöltését. A jövőben nem válhat az új erő tagjává olyan ember, aki az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és a Munkáspártban valaha, az MDF-ben pedig 2006 után is tagsági viszonnyal rendelkezett (az Alapszabály már korábban is kizárta a tagságát az egykori MSZMP- és KISZ-vezetőknek, a Munkásőrség, az ÁVO és az ÁVH tagjainak, valamint III/III-asoknak stb.), viszont a Jobbik megnyitotta kapuit a határon túli és az emigrációban élő magyarok számára is.

{B}Szabó Gábor,
a Jobbik választmányi elnöke{/B}

Három ponton módosítaná a CSOK-kal kapcsolatos szabályozást a Jobbik.
Javasoljuk, kezdjék el bemutatni a valóban a pályája végéhez közeledő Orbán Viktor első beszédeit is, hogy láthassuk, hogyan lett fiatal demokratából kiöregedett bolsevik.
Fejér megyében sem áll meg a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik erősödése.
Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése.
A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.

2019 február