Új alelnököket választott és Alapszabályt szigorított a Jobbik

2009-10-26 12:18
-A +A

Egészséges verseny és tisztességes szavazás voltEgészséges verseny és tisztességes szavazás voltNovák Előd és Sneider Tamás személyében két új alelnökkel bővült a Jobbik Magyarországért Mozgalom Országos Elnöksége. A párt 6. születésnapján, most szombaton tartotta a VI. Kongresszusát, mely több pontban szigorította a Jobbik Alapszabályát. A küldöttgyűlésén alakult meg az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége is.

A Jobbik rohamos fejlődése miatt két új alelnököt választott a Kongresszus. A 605 regisztrált küldött 564 érvényes szavazatából Novák Előd sajtófőnök 349-et, Sneider Tamás Heves megyei elnök, egri önkormányzati képviselő 326-ot kapott, így velük bővült az Országos Elnökség. Versenyben volt még Bana Tibor Vas megyei elnök, aki 224 szavazatot kapott, és Tóth Péter Csongrád megyei elnök 184 szavazattal.

A Kongresszus szinte egyhangúan, bőven a szükséges kétharmad feletti támogatással módosította Alapszabályát, aminek keretében több egyedülálló döntésre is sor került. A Jobbik – Magyarországon egyedüli pártként – országgyűlési képviselői számára megtiltotta az önkormányzati tisztségek betöltését. A jövőben nem válhat az új erő tagjává olyan ember, aki az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és a Munkáspártban valaha, az MDF-ben pedig 2006 után is tagsági viszonnyal rendelkezett (az Alapszabály már korábban is kizárta a tagságát az egykori MSZMP- és KISZ-vezetőknek, a Munkásőrség, az ÁVO és az ÁVH tagjainak, valamint III/III-asoknak stb.), viszont a Jobbik megnyitotta kapuit a határon túli és az emigrációban élő magyarok számára is.

{B}Szabó Gábor,
a Jobbik választmányi elnöke{/B}

Ajánlott cikkek

Elképesztő, hogy abban az egészségügyben rendeltek el létszámstopot a kórházi vezetők, ahol az egyik legégetőbb hiány az emberi erőforrás.
A kormánypárti képviselők arroganciája továbbra is töretlen.
Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a pestisracok. hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek.
Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.
A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november