Új szóvivőt és sajtófőnököt választott a Jobbik

2010-06-21 16:43

A Jobbik iránti, remélt médiaérdeklődés kiszolgálása érdekében Dúró Dóra mellé ismét egy férfi szóvivőt is választott a párt országos elnöksége Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő személyében, míg a sajtófőnöki feladatokat egy hivatásos szakember, Pál Gábor újságíró látja el a jövőben.

A Fidesz által a sajtótörvényből törölni szándékozott felvilágosítási kötelezettségét mindenképp megtartja magára nézve kötelezőnek a Jobbik.

Mirkóczki Ádám szociológus, újságíró, a választások előtti években az egri Szent István Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott. 2008-ban lépett be a Jobbikba, előbb az Egyházügyi Kabinet vezetője, majd 2009-ben az új erő Heves megyei elnöke lett. Önkormányzati képviselői mandátumáról a pozícióhalmozást tiltó jobbikos alapelv szerint lemondott, miután honatya lett.

Pál Gábor a Magyar Nemzet, majd a Magyar Hírlap újságírója volt, a Jobbikkal régóta kitűnő szakmai kapcsolatban állt.

Novák Előd,
a Jobbik alelnöke

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.
Csak remélni tudjuk, hogy nem arról van szó, hogy az Orbán Viktor által bejelentett, nem túl acélos klímavédelmi akciótervnek ezt a pontját valamilyen színfalak mögötti lobbitevékenység gyengíti.
A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

2020 május