Wass Albertre emlékezik a Jobbik

2008-01-08 10:34

[img_assist|nid=4089|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=211]Ma száz esztendeje született meg Válaszúton Wass Albert, a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja. Az erdélyi írófejedelem 1934-ben méltán kapta meg a Baumgarten-díjat, a kommunizmussal való következetes szembenállása miatt azonban Kossuth-díjat nem kaphatott – egészen a 2003-as alternatív Kossuth-díjig. Az írót 1945 után háborús bűnösnek nyilvánították Romániában. Wass Albert az emigráció keserű kenyerét választotta. Legtöbb műve is ekkor íródott. Könyveiből kitűnik mérhetetlen haza- és népszeretete, mely a Jobbik szerint példaértékű nem csak az ifjúság, de az egész magyar társadalom, az egész nemzet számára.

Miután a magyar parlamenti garnitúra tavaly nem emlékezett meg Árpád fejedelemről, a Jobbik idén még csak fel sem tételezi azt, hogy bármelyik parlamenti párt is méltassa Wass Albert érdemeit. A Jobbik ezzel szemben minden lehetséges módon tisztára kívánja mosni az írófejedelem kommunisták és románok által befeketített, a magyar politika "jeles" képviselői által sárosan hagyott nevét.

{B}Dúró József
Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinet{/B}

A Jobbik továbbra is folyamatosan erősödik Bács-Kiskun megyében.
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek.
Az ellenzéki párt reményei szerint a kampányfilm nagyon sok választót meg fog győzni arról, hogy támogassák az EP-programjukat.
„Heinrich Pecina egy olyan befektető, aki az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak”
Somogy megyében sem állt meg a Jobbik erősödése és az újabb szervezetek alapítása.

2019 május