Jobbik: keleten kell keresni az EU-függőség alternatíváját

2012-01-16 16:56
-A +A

Magyarország jelenlegi helyzetében, az adósságválásg idején is helyes lépés lenne kilépni az Európai Unióból - mondta Novák Előd, a Jobbik alelnöke a 180 percben.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy szerinte az Európai Unió mondja meg, hogyan kellene magyarországi törvényeket módosítani. A 180 perc című műsorban az ellenzéki politikus azt mondta, a nemzetállamok felszámolását célzó törekvések ellen fel kell lépni, ezzel magyarázta az unió zászlajának elégetését is a Jobbik hétvégi tüntetésén.

A politikus szerint Magyarország jelenlegi helyzetében, az adósságválásg idején is helyes lépés lenne kilépni az Európai Unióból, amiről népszavazáson kellene dönteni. „Nem könnyű alternatívák vannak, de mi az egyoldalú nyugati függősséggel szemben szeretnénk meghirdetni a keleti nyitás politikáját” – mondta Novák Előd. A Jobbik alelnöke szerint egy ilyen lépés nem jelentene csődöt Magyarország számára, sőt, a mostani egyoldalú függőség vezetett a „potenciális államcsődhöz”.

Az EU-val való szakítás mellett szorgalmazott keleti nyitás Novák Előd szerint elsősorban a gazdasági kapcsolatok erősítését, az ottani piacokkal való szorosabb kapcsolat kialakítását jelentené. „Ez tehát nem jelentene bezárkózást” – tette hozzá Novák Előd a 180 percben.

Forrás: hirado.hu - jobbik.hu

 

Ajánlott cikkek

Országjárásba kezd a Jobbik alelnöke, hogy megoldást találjon vidéki települések problémáira.
Felszólítja a kormányt a Jobbik arra, hogy tisztázza az uniós források szabálytalan felhasználása miatti százmilliárdos korrekció körülményeit.
Szerdán megkezdődött az úgynevezett szájzár törvény parlamenti vitája.
Elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc erőművének vezetése tompítani próbálja a történteket.
Bemutatta új szóvivőjét a Jobbik: Farkas Krisztina volt televíziós újságírót.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 november