Nem kötelességünk a potenciális bűnelkövetők segélyezése

2013-02-12 20:21
-A +A

Sneider Tamással, a Jobbik alelnökével az élhetetlenné tett vidékről, a média ferdítéseiről és a Jobbik új népszavazási kezdeményezéséről beszélgettünk.

-Nemrég az N1 TV stábjával terepbejárást tartottak   a sötétbe borult Heves megyei faluban Tarnabodon. Mit láttak?

-Ironikus a kérdés, mert egyrészről semmit, hiszen a szolgáltató a közüzemi tartozások miatt lekapcsolta a közvilágítást. Múlt héten jártunk ott, akkor már egy hete totális sötétség volt a faluban. Másrészt egy mintafalut láttunk, vagyis annak hirdeti a vezetés.

-Mintafalu?

-EU-s projektek sikereiről hallhatunk a vezetés propagandaszövegeiben és olvashatunk a táblákon. Látogatásunk másnapján is tartottak egy EU-s konferenciát egyebek mellett egy államtitkár és a Máltai Szeretetszolgálat részvételével. Száz meghívott volt. A konferencia tökéletesen mutatja a kontrasztot a propaganda és a valóság között.

-A szó szerinti sötétségen kívül mi tartozik még a valósághoz?

-Az, hogy Tarnabod évekkel ezelőtt 100 %-ban magyar lakosságú falu volt, ma 10 % a nem cigány etnikumú lakosság aránya. A sötétség -ami egyébként már önmagában félelmetes- mellett mindennaposak a betörések, lopások. Tarnabod élhetetlen, hasonlóan Heves megye és a magyar vidék több száz településéhez.

-Tarnabodra kíváncsi volt a külföldi sajtó is. Nemrég az Al-Dzsazíra internetes oldalán olvashattunk egy szokás szerint ferdítő cikkel a vidéki magyar valóságról.

-A szabadúszó kanadai újságíró hölgy azzal keresett meg, hogy az aljazeera.com-nak, vagyis a világtévé internetes oldalának szeretne beszámolni egyebek mellett a mi véleményünkről, a Jobbik álláspontjáról is. Látta Tarnabodot, Gyöngyöspatát, Kerecsendet, egy egész napon át kísértük és végighallgatta a kirabolt, megalázott magyarok panaszait, látta a cigányoknak tíz éve teljesen ingyen épített, mára totálisan lelakott szocpol-házakat. Cikkében mégis csak egy-egy nem túl lényeges mondatot idéz Juhász Oszkártól és tőlem. Így ferdít a külföldi sajtó, mert ez az érdekük.

-Kanadának jelen esetben az, hogy hazazavarja  a cigányokat.

-Pedig a nyugati államoknak a cigányokat érintő probléma megoldásából igenis ki kéne venni a részüket. Ha befogadják a szakképzett magyar munkaerőt, számoljanak a cigány kivándorlással is.

-A Jobbik népszavazási kezdeményezése nagy vihart kavart a sajtóban és a politikában.

-Dél-Hevesben csak az utóbbi időben két idős embert vertek agyba-főbe brutális kegyetlenséggel fiatalkorú, cigány etnikumú bűnözők. Az ilyeneknek a családjától a segélyeket megvonni egyrészt azért fontos, mert amit tettek, azt valószínűleg a szüleiktől látták, tanulták, vagy a szülők nem tettek semmit, hogy gyermekük ne így szocializálódjon. Másfelől a védtelen magyar lakosságnak nem kötelessége úgy élni, hogy amellett, hogy családtagjaik vagyona és élete nincs biztonságban, még az ő adójukból segélyezik is a potenciális bűnelkövetők famíliáit.

Horváth Ádám

alfahir.hu

Ajánlott cikkek

A kormánynak fel kellene bontania az önfeladó, gazdasági árulással felérő paktumot
Elnökségi döntés született a 2022-es választásokra készülve.
A belarusz választások margójára.
Potocskáné Kőrösi Anita éhségsztrájkkal próbálja felhívni a kormány figyelmét a veszélyre.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus