Nem kötelességünk a potenciális bűnelkövetők segélyezése

2013-02-12 20:21

Sneider Tamással, a Jobbik alelnökével az élhetetlenné tett vidékről, a média ferdítéseiről és a Jobbik új népszavazási kezdeményezéséről beszélgettünk.

-Nemrég az N1 TV stábjával terepbejárást tartottak   a sötétbe borult Heves megyei faluban Tarnabodon. Mit láttak?

-Ironikus a kérdés, mert egyrészről semmit, hiszen a szolgáltató a közüzemi tartozások miatt lekapcsolta a közvilágítást. Múlt héten jártunk ott, akkor már egy hete totális sötétség volt a faluban. Másrészt egy mintafalut láttunk, vagyis annak hirdeti a vezetés.

-Mintafalu?

-EU-s projektek sikereiről hallhatunk a vezetés propagandaszövegeiben és olvashatunk a táblákon. Látogatásunk másnapján is tartottak egy EU-s konferenciát egyebek mellett egy államtitkár és a Máltai Szeretetszolgálat részvételével. Száz meghívott volt. A konferencia tökéletesen mutatja a kontrasztot a propaganda és a valóság között.

-A szó szerinti sötétségen kívül mi tartozik még a valósághoz?

-Az, hogy Tarnabod évekkel ezelőtt 100 %-ban magyar lakosságú falu volt, ma 10 % a nem cigány etnikumú lakosság aránya. A sötétség -ami egyébként már önmagában félelmetes- mellett mindennaposak a betörések, lopások. Tarnabod élhetetlen, hasonlóan Heves megye és a magyar vidék több száz településéhez.

-Tarnabodra kíváncsi volt a külföldi sajtó is. Nemrég az Al-Dzsazíra internetes oldalán olvashattunk egy szokás szerint ferdítő cikkel a vidéki magyar valóságról.

-A szabadúszó kanadai újságíró hölgy azzal keresett meg, hogy az aljazeera.com-nak, vagyis a világtévé internetes oldalának szeretne beszámolni egyebek mellett a mi véleményünkről, a Jobbik álláspontjáról is. Látta Tarnabodot, Gyöngyöspatát, Kerecsendet, egy egész napon át kísértük és végighallgatta a kirabolt, megalázott magyarok panaszait, látta a cigányoknak tíz éve teljesen ingyen épített, mára totálisan lelakott szocpol-házakat. Cikkében mégis csak egy-egy nem túl lényeges mondatot idéz Juhász Oszkártól és tőlem. Így ferdít a külföldi sajtó, mert ez az érdekük.

-Kanadának jelen esetben az, hogy hazazavarja  a cigányokat.

-Pedig a nyugati államoknak a cigányokat érintő probléma megoldásából igenis ki kéne venni a részüket. Ha befogadják a szakképzett magyar munkaerőt, számoljanak a cigány kivándorlással is.

-A Jobbik népszavazási kezdeményezése nagy vihart kavart a sajtóban és a politikában.

-Dél-Hevesben csak az utóbbi időben két idős embert vertek agyba-főbe brutális kegyetlenséggel fiatalkorú, cigány etnikumú bűnözők. Az ilyeneknek a családjától a segélyeket megvonni egyrészt azért fontos, mert amit tettek, azt valószínűleg a szüleiktől látták, tanulták, vagy a szülők nem tettek semmit, hogy gyermekük ne így szocializálódjon. Másfelől a védtelen magyar lakosságnak nem kötelessége úgy élni, hogy amellett, hogy családtagjaik vagyona és élete nincs biztonságban, még az ő adójukból segélyezik is a potenciális bűnelkövetők famíliáit.

Horváth Ádám

alfahir.hu

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember