Vona: gyanúsak a bankok kamatai

2012-01-10 09:33

A Jobbik kartellgyanú miatt vizsgálatot kezdeményez a Gazdasági Versenyhivatalnál a bankok ellen.

A Jobbik szerint az, hogy a végtörlesztők alig ötöde váltotta ki forinthitellel deviza adósságát, illetve a magas kamatszint arra utal, hogy a bankok együttműködtek annak megállapításánál.

Vona Gábor pártelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: a kartellezés gyanúja miatt kezdeményezték a vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH). Vona Gábor hozzátette, gyanújukat erősíti, hogy tudomása szerint a bankok munkatársainak arról tartottak "tréningeket", hogyan lehet elkerülni a GVH-s vizsgálatokat. A banki kamatok kapcsán korábban Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese is megszólalt. A politikus vasárnapi közlményében azt írta, az elérhető forinthitelek kamata 10 százalék feletti szintre emelkedett, így a bankok jelenleg nemzetközi összehasonlításban kiugróan magasnak számító, átlagosan 6-8 százalékos reálkamatra tesznek szert.

A bankokkal szembeni kartellganú mellett a 180 percben a felsőoktatás átalakításáról is szó esett. Vona Gábor bírálta a teljes mértékben államilag finanszírozott helyek csökkentését, mert úgy véli: a gazdasági válságból nem azt a következtetést kell levonni, hogy az oktatásban is megszorítás kell, hanem éppen ellenkezőleg, a fejlődés érdekében az oktatásba kellene többet befektetni.

Forrás: hirado.hu - jobbik.hu

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.
Nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép pártként, "röviden, magyar néppártként" definiálta a Jobbikot Jakab Péter.
A napokban kiderült, hogy a kormányzat a katás adózást választókat bizonyos értékhatár felett büntetőadóval sújtaná.
Van abban valami tragikus, hogy jelenleg a világon talán Szerbia politikai berendezkedése hasonlít leginkább Magyarországéra.
Adomány: Svájcból szereztek orvosi műszereket, kórházi ágyakat és bútorokat Rig Lajosék.

2020 július