Vona: gyanúsak a bankok kamatai

2012-01-10 09:33

A Jobbik kartellgyanú miatt vizsgálatot kezdeményez a Gazdasági Versenyhivatalnál a bankok ellen.

A Jobbik szerint az, hogy a végtörlesztők alig ötöde váltotta ki forinthitellel deviza adósságát, illetve a magas kamatszint arra utal, hogy a bankok együttműködtek annak megállapításánál.

Vona Gábor pártelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: a kartellezés gyanúja miatt kezdeményezték a vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH). Vona Gábor hozzátette, gyanújukat erősíti, hogy tudomása szerint a bankok munkatársainak arról tartottak "tréningeket", hogyan lehet elkerülni a GVH-s vizsgálatokat. A banki kamatok kapcsán korábban Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese is megszólalt. A politikus vasárnapi közlményében azt írta, az elérhető forinthitelek kamata 10 százalék feletti szintre emelkedett, így a bankok jelenleg nemzetközi összehasonlításban kiugróan magasnak számító, átlagosan 6-8 százalékos reálkamatra tesznek szert.

A bankokkal szembeni kartellganú mellett a 180 percben a felsőoktatás átalakításáról is szó esett. Vona Gábor bírálta a teljes mértékben államilag finanszírozott helyek csökkentését, mert úgy véli: a gazdasági válságból nem azt a következtetést kell levonni, hogy az oktatásban is megszorítás kell, hanem éppen ellenkezőleg, a fejlődés érdekében az oktatásba kellene többet befektetni.

Forrás: hirado.hu - jobbik.hu

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember