A június 7-ei választás tétje

2009-05-20 14:35
-A +A

[img_assist|nid=6338|title=Balczó Zoltán|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=223]Az uniós parlamenti választások kampányának beindulása óta a pártok olyan módon manipulálják a közvéleményt a választások tétjével kapcsolatban, hogy indokolt megismételni az egyébként triviális megállapítást: június 7-én arról döntünk, hogy a következő öt évben kik és milyen programmal képviselik Magyarországot az Európai Unió parlamentjében. Nem tanulság nélkül való azonban röviden áttekinteni, hogy az egyes pártok ehhez képest mit kommunikálnak.

Az MSZP számára ez a megmérettetés jól kiérdemelt vesszőfutásának folytatása lesz, az újabb megalázó vereség elkerülhetetlen. Nem is fektetnek nagy hangsúlyt erre a választásra, a Bajnai kormányhoz fűződő kint is vagyok, bent is vagyok bújócskával vannak elfoglalva, csődmentőnek állítva be magukat – miközben ők a csődhelyzet elsődleges okozói. Marketing tanácsadóik a női vonal megjelenítését javasolhatták, de erre a három gráciára nem érdemes sok szót pazarolni. Minden esetre elég ellentmondásos a polihisztor exminiszterasszony, Göncz Kinga szájába adni a nemzeti érdek képviseletének szlogenjét megalkuvó, az egész magyarságot megalázó külügyminiszteri működését követően. Brüsszelbe küldése az MSZP bevált gyakorlatát idézi (lásd Kovács László esete az uniós biztossággal): tekintélyes, de levitézlett kádereinek végkielégítése a brüsszeli pozíció.

Az SZDSZ első plakátjain csupán az után érdeklődött, hogy van-e 200001 szavazója (reméljük nincs), vagyis egyetlen célként önmaga Brüsszelben tartását jelölte meg. Azóta „árpádsávosokkal” riogat, szándékaival éppen ellentétes hatást érve el.

Az MDF plakátján az önmagát karizmatikusnak vélő Dávid Ibolya az oldalán két snájdig testőrrel jelenik meg, Bokros Lajossal és Habsburg Györggyel. Az előbbit azért jelölte az MDF, mert tapasztalatuk szerint egyedül ő képes a magyar pénzügyeket kordában tartani – valójában a jövedelmet a lakosságtól a befektetőkhöz átcsoportosítani. De hogyan tudná ezt Brüsszelből megtenni, mi köze mindennek a június 7-ei választáshoz? Habsburg György megjelenítése világos üzenet a választók számára: az MDF az Unió birodalmi koncepcióját támogatja.

A Fidesz a tagjainak készült ÉRVELŐKÁRTYA című lapján a „Miért kell elmennünk szavazni június 7-én?” kérdésre ezt válaszolja: „Az európai parlamenti választáson üzenetet tudunk küldeni a kormánynak és a parlamentnek arról, hogy itt az idő a politikai változásra.” Az ember kissé elcsodálkozik: hát 2006 őszén Budapest utcáin nem volt elég erőteljes ez az üzenet? És az un. szociális népszavazás igenjei nem ezt üzenték? De igen, csak éppen a Fidesznek a részvételre buzdító ígérete nem teljesült, amely szerint nagy részvételi arány és az igenek elsöprő többsége komoly következménnyel jár majd a hazugságban fogant MSZP-SZDSZ hatalomra. Az érvelés arra is kitér, hogy erős kormány csak választás útján jöhet létre, és ennek kapcsán külön pontban szól Jobbikról: „A Jobbikra adott szavazat elvesztegetett szavazat. A Jobbik nem tud kormányt alakítani, nem tudja legyőzni a szocialistákat.” Mit is mondanak tehát? A huszonkét uniós magyar képviselő Brüsszelben fog kormányt alakítani? A manipulációnak ezen a szintjén már csak nevetni lehetne, ha nem tudnánk, hogy az emberek milyen könnyen félrevezethetők. És ez csak a legenyhébb támadás azok közül, amit az elmúlt hetekben a Fidesz a Jobbik ellen intézett.

Mi az oka annak, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a bal és jobboldali támadások kereszttüzébe került? A válasz: minden erővel el akarják kerülni, hogy a megerősödött Jobbik az uniós, majd a magyar parlamentbe bekerüljön, és világossá váljon, hogy van alternatívája mind a jelenlegi antidemokratikus, bürokratikus és korrupt EU-nak, mind a magyar politikai elit két évtizedes, kudarcos működésének. Már ma is sokan felismerték, hogy a parlamenti pártjaink által elfogadott Lisszaboni Szerződésben meghatározott út, az Európai Egyesült Államok megteremtése, a birodalom építés helyett az országok önrendelkezését is tiszteletben tartó Nemzetek Európájának megteremtése az érdekünk. A Jobbik választási programjában azt is kifejti, hogy a jelenlegi uniós keretek között is lehet a magyar érdeket erőteljesebben képviselni, mint ahogyan azt a jelenlegi, egy húron pendülő uniós képviselőink teszik. A jobb és baloldal közös célja tehát, hogy minden eszközzel megakadályozzák annak a pártnak az előre törését, amelyik alternatívát jelent, amelyiknek szóhoz jutása esetén kiderülhet a nagy többség számára is, hogy meztelen a király. A Jobbik növekvő népszerűsége, az időközi választásokon elért eredményei azt bizonyítják, hogy hazugságokkal, rágalmakkal sem lehet már eltántorítani az embereket a hozzájuk közel álló párt támogatásától.

A június 7-ei választások tétje tehát: megszólalhat-e Brüsszelben tisztán és erőteljesen Morvai Krisztina, Európa magyar hangja? Bízunk benne, hogy így lesz – de ehhez szükségünk van Önökre, a velünk egyetértők szavazataira.

{B}Balczó Zoltán{/B}
A Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke

Ajánlott cikkek

Az utóbbi években kibontakozott „lakhatási kataklizma” nemcsak, hogy megoldatlan maradt, de igazából gazdája sincs ennek a problémának.
Fel kell függeszteni a következő magyar katonai kontingens Irakba indulását, amennyiben a helyzet nem javul Irán és az Egyesült Államok között.
Vállalhatatlan körülmények között szállásolták el a Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető hotelekben a rászoruló nagycsaládokat.
Simonka György országgyűlési képviselő büntetőperének előkészítő tárgyalásán az ügy több vádlottja is elismerte bűnösségét.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január