A szólás szabadsága

2003-12-18 16:30

Nem a hét helyett a Magyar Televízióba benyomult, és ott azóta a legközömbösebb témákkal foglalkozó /béranyaság, eutanázia stb./ friderikuszi hír és show műsorral szeretnék foglalkozni, hanem a valós szólásszabadsággal. Az elmúlt hetek eseményei szürke és nehéz fellegekként lengnek a magyar társadalom felett.

A számomra teljesen indivalens közéleti cirkuszi bolond TGM a bírókat ért támadásától a belőtt ablakon át a ?gyűlöletbeszéd elleni törvény? elnevezést kapott, alkotmányellenes , jogsértő és kizárólagosan a megfélemlítést és a szélső liberális oldal korlátlan hatalom gyakorlását szolgáló kreálmányig, sok minden borzolja most a jóakaratú emberek idegeit.

Gondoljunk vissza az elmúlt 14 évre, a rendszerváltozásnak csúfolt hatalomátmentés és kollektív rablás a társadalom jelentős része számára nem hozott mást , csak elszegényedést, nélkülözést és kilátástalanságot. A kevés hozadékok egyike épp az volt, hogy a szabad véleménynyilvánítás és gyülekezés joga bekerült a hazai jogrendbe. Amennyiben ezt is megcsorbítják, kérdem én, mi marad nekünk? A gyárakat megszerezték a régi elvtársak és az új külföldi barátok. A televíziókban szinte mindig ugyanazokat a régről megszokott - bár már kissé őszülő és tokásodó - arcokat láthatjuk, egymást keresztbe-kasul meghívogatva műsoraikba. A parlamentben is sok ismerős arc, unalomig ismételt szlogenekkel és órabérben végzet ?lart pour lart? gyalázkodással.

Marad nekünk az, ha van még hozzá kedvünk , hogy elmondjuk a véleményünket, ameddig még lehet.

Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a pestisracok. hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek.
Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.
A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt.
A kárpátaljai kisebbségellenes lépések sorába illik, hogy a kijevi kormány szerdán létrehozta az "ukrán államnyelvet felügyelő országos szabványügyi bizottságot".
A Momentumhoz hasonlóan a Jobbikkal sem egyeztetett senki Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának erzsébetvárosi és újbudai önkormányzati megbízásával kapcsolatban.
A Jobbik megállítaná az "intézményesített kifosztást"

2019 november