A szólás szabadsága

2003-12-18 16:30

Nem a hét helyett a Magyar Televízióba benyomult, és ott azóta a legközömbösebb témákkal foglalkozó /béranyaság, eutanázia stb./ friderikuszi hír és show műsorral szeretnék foglalkozni, hanem a valós szólásszabadsággal. Az elmúlt hetek eseményei szürke és nehéz fellegekként lengnek a magyar társadalom felett.

A számomra teljesen indivalens közéleti cirkuszi bolond TGM a bírókat ért támadásától a belőtt ablakon át a ?gyűlöletbeszéd elleni törvény? elnevezést kapott, alkotmányellenes , jogsértő és kizárólagosan a megfélemlítést és a szélső liberális oldal korlátlan hatalom gyakorlását szolgáló kreálmányig, sok minden borzolja most a jóakaratú emberek idegeit.

Gondoljunk vissza az elmúlt 14 évre, a rendszerváltozásnak csúfolt hatalomátmentés és kollektív rablás a társadalom jelentős része számára nem hozott mást , csak elszegényedést, nélkülözést és kilátástalanságot. A kevés hozadékok egyike épp az volt, hogy a szabad véleménynyilvánítás és gyülekezés joga bekerült a hazai jogrendbe. Amennyiben ezt is megcsorbítják, kérdem én, mi marad nekünk? A gyárakat megszerezték a régi elvtársak és az új külföldi barátok. A televíziókban szinte mindig ugyanazokat a régről megszokott - bár már kissé őszülő és tokásodó - arcokat láthatjuk, egymást keresztbe-kasul meghívogatva műsoraikba. A parlamentben is sok ismerős arc, unalomig ismételt szlogenekkel és órabérben végzet ?lart pour lart? gyalázkodással.

Marad nekünk az, ha van még hozzá kedvünk , hogy elmondjuk a véleményünket, ameddig még lehet.

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.
Csak remélni tudjuk, hogy nem arról van szó, hogy az Orbán Viktor által bejelentett, nem túl acélos klímavédelmi akciótervnek ezt a pontját valamilyen színfalak mögötti lobbitevékenység gyengíti.
A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

2020 május