Alternatív jelen Makón

2003-12-18 16:28

Azt tudjuk, hogy vághatunk disznót Makón az Unióban. Megyünk is, főleg ha hívnak bennünket. Pálinkát is iszunk. Azt is tudjuk, hogy Makón nem állíthatnak keresztény fiatalok ácsolt fakeresztet, mert a helyi elöljárók szerint, az sértheti más vallású állampolgárok önérzetét. Ezek szerint Makó nem csatlakozik az Unióhoz. Európa ugyanis keresztény. Ha Makón vághatunk disznót, akkor Magyarországon nem biztos. A kereszt Európában a legtermészetesebb jelképek egyike.

Az biztos, hogy Makón keresztény fiatalok nem állíthatnak keresztet advent első vasárnapján. Eldöntötték ezt a városatyák. Igyekeztek olyan bölcsek lenni, akár a Tamás Gáspár Miklós.

Disznót azonban vághat bárki Makón. Merthogy ígyen osztották az észt az uniós kampányban. Soha jobbkor. A sertés ára zúg lefelé. A gazdák sorban mennek tönkre. Hízójuk a kutyának sem kell lassan. Mint ahogy úgy néz ki, a gazda sem. A keresztény fiatalok karácsonykor nem vágnak Makó főterén disznót. Ők szívesebben töltik ezt az időt családjukkal.

Meggyűlhet azonban a baja a makói polgármesteri hivatalnak, ha a város főterén újévre virradóan szerencsemalacok és szerencsedisznók tömege tüntetne, kifogásolva az uniós kampányban elhangzottakat. Lehet, hogy sértheti az önérzetüket. Ott szaladgálnának, röfögnének, visítoznak és természetesen piszkítanának is. Újév lévén az önkormányzat embert sem talál, aki elszállítaná a sokszáz sertést, ezért a városatyák esetlenkednek a nem mindennapi forgatagban. A szilveszteri mulatságról hazatérők körbeveszik a teret, s jó nagyokat kacagnak az előttük zajló közjátékon.

Felébred a makói elöljáró. ? Hú de rosszat álmodtam! ? mondja magában. Elolvassa az íróasztalán fekvő ajánlott levelet, amelyben keresztény fiatalok arra kérik segítse őket abban, hogy ácsolt fakeresztet állítsanak a város főterén, emlékeztetve a karácsony eredeti üzenetére.

A városatya nézett egy bölcset, olyat mint amilyet Tamás Gáspár Miklós szokott, majd nézett egy másmilyent, egy egyszerűt, egy természeteset mint amilyet általában szokott. Eszébe jutott ugyanis az álma a főtéren rohangáló rengeteg sertésről, akik visítoztak, rohangáltak, piszkítottak, volt amelyik harapott is.
Összehívta hát az elöljáróságot, elmesélte nekik álmát, megmutatta a keresztény fiatalok levelét és azt javasolta engedélyezzék a kereszt állítást, sőt kérjék meg a fiatalokat, minél több keresztet állítsanak, minél kevesebb szabad hely maradjon a főtéren szélnek eresztett sertések számára, amelyek büdösek, hangosak, visítoznak és harapnak is.

Advent első vasárnapján a fiatalok felállították a város főterén az ácsolt fakeresztet, a történelmi egyházak papjai, lelkészei megáldották, megszentelték. Alternatív jelenünkben a makói elöljárók nem tartanak többé újév hajnalán a főtéren szélnek eresztett sertések százaitól, ezreitől. És a valóságban??

Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a pestisracok. hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek.
Rekordmagas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.
A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélték gyermekek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális visszaélés miatt.
A kárpátaljai kisebbségellenes lépések sorába illik, hogy a kijevi kormány szerdán létrehozta az "ukrán államnyelvet felügyelő országos szabványügyi bizottságot".
A Momentumhoz hasonlóan a Jobbikkal sem egyeztetett senki Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának erzsébetvárosi és újbudai önkormányzati megbízásával kapcsolatban.
A Jobbik megállítaná az "intézményesített kifosztást"

2019 november