Gondolatok 2003 Adventjén

2003-12-18 16:33

Az Advent azt az időszakot jelenti amelyben az ember /élő lélek/ felkészül az ünnepre, telve reménnyel és bizakodással, várva a megváltó Krisztus eljövetelét.

Elszürkült világunkban szükség van ünnepekre, olyan pillanatokra amelyek kiemelkednek a hétköznapokból. Ilyenkor ünneplőbe öltözött szívvel elgondolkodhatunk családunk, nemzetünk sorsán. Életünk eddigi folyamára visszatekintve, némi önkritikával javíthatunk embertársainkhoz, környezetünkhöz vagy önmagunkhoz fűződő viszonyunkon.

Advent és örömhír, szeretet és megváltás, vagy önzés és rosszindulat , gonoszság és halál! Gondolkodjunk el így Advent idején, melyik utat választjuk!

De legfőképpen csendesedjünk el, mert túl sok már itt a zaj...,hátha meghallhatunk még valamit a lelkiismeret tiszta hangjaiból.

Békés Ádventet!

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.
Csak remélni tudjuk, hogy nem arról van szó, hogy az Orbán Viktor által bejelentett, nem túl acélos klímavédelmi akciótervnek ezt a pontját valamilyen színfalak mögötti lobbitevékenység gyengíti.
A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!

2020 május