Rémutazás

2005-07-29 13:51

A múlt sok egyéb mellett emlékezésre és okulásra jó, a tapasztalást tanítani lehet. Társadalmi emlékezet és ismeret birtokában könnyebbé, élvezhetővé tehető mindenki élete, egy ország, a nemzet sorsa. Banalisztikus gondolatok ezek, majdnem érthetetlen, miért is kerültek papírra.

Magyarázatként napjaink eseményeiből indultam ki. A kormány szerint jó úton haladunk, a gazdaság dinamikusan fejlődik, csak az ellenzék okvetetlenkedik, túloz, fest hamis képet, ferdít, árulkodik, ahol csak teheti. A volt és leendő miniszterelnök beszélgetése a jelenlegivel kielégítette a híveket, a többség pedig ismét meggyőződhetett arról, hogy bizony szó sem esett róla. A "beletörődéssel tűrni"-állapot helyett időutazásra kérem olvasóimat. Araszoljunk vissza 15 évet, és keressük meg, hol vétettünk egyénileg közös sorsunkon! Az újkori demokráciánk hajnalán négy kérdés lett megfogalmazva és népszavazás döntötte el, hogy nem akarunk közvetlenül köztársasági elnököt választani. Később, immár nem elégséges szavazattal, de egy számtani manőverrel a NATO tagjai lettünk. Végül az elégséges küszöb lecsökkentésével, százalékmanipulációval lettünk az Európai Unió tagjai. A csatlakozás előtt már látható volt, hogy politikai döntéshozóink elhallgatásra játszva, képzett álproblémákra terelték a szavazók figyelmét. Csipkerózsikás meséket hallottunk mindig listán bejutott országgyűlési vezérképviselőktől: ha jól döntünk, milyen jó lesz, és szinte csak kapni fogunk. Nos, most ebben az állapotban létezünk. A kékcsillagos ma azt jelzi, hogy jogilag benne vagyunk, gyakorlatilag, egyénileg viszont kinn maradtunk. Mélyebbre kerültünk, mint azt bárki is gondolta. Az egyénileg tapasztalókhoz szólva kérem, adjuk össze, és nézzük meg, kinek mi jutott.

Cinizmus nélkül keresem a baloldali, majd jobboldali vívmányokat, és nem lelem. Helyettük kivétel és megszakítás nélkül minden évben szaporodott a liberalizmus, a természettel, az evolúcióval, a renddel, a fenn- és megmaradással ellentétes értéktelenségek száma. Dúskálunk a válságokban, melynek eredményeként már csak két helyen állnak sorban az emberek. A munkaközvetítő irodákban és a lottózókban. Szégyenek szégyene 2004 decembere, amikor az unoka - a népszavazás keretében - kitagadta a nagymamát és a nagypapát, testvér a testvért, rokon gyűlölt és rettegett rokontól, mert politikusaink szereposztásaik szerint az érvénytelenségben voltak érdekeltek. Így az idő távlatából ki szavazna ma másként? Ki az, ki ezeknek az uraknak és hölgyeknek még hinni képes? Kérdések sokaságát lehet megfogalmazni. A szavazók és nem szavazók egyetemleges felelőssége kitapintható mindennapjaink történéseiben. Okulásként emlékezzünk a megtörténtekre! 15 év alatt az út egyenes volt napjainkig, csak a retorika változott. Egyszer jobbról, másszor balról hallottunk híveknek szóló ígéreteket. Érdektelenséggel és kilátástalansággal töltődött többség, naponta kicsi és nagy igazságtalanságok, valós bűncselekmények között vergődik még meglévő munkahelyén, és hallgatásra kényszerítve magát, tűr. Számukra lassan közeledik 2006, pedig a kampány már elkezdődött.

2006-ban mi választásra kérjük azokat, akik a történéseket hozzánk hasonlóan látják. Sok közös dolgunk és célunk van. Vessünk véget ennek a rémutazásnak, és tegyünk egy élhető Magyarország megteremtéséért!

Szabó György

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.
„Modern párt vagyunk, de az AIRbnb által okozott gondokat is kezelni kell."
Z. Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése a kormány lázálmairól és a valóságról.
Végre őszintén elárulta az egyik fideszes, mi náluk a legfontosabb szempont
Így bővíti a Kubatov-listát a Fidesz.

2019 szeptember